Mergi la conţinutul principal

"Material, imaterial". Vernisaj Dennis Teodorescu la Galeria "Gheorghe Naum"

* psiholog, absolvent al Liceului de Arte "Hariclea Darclee" și al artelor vizuale, brăileanul Dennis Teodorescu se află la cea de-a doua expoziție personală * vernisajul are loc duminică, la Galeria "Gheorghe Naum" a Muzeului Brăilei "Carol I"

 

 

 

Duminică, 2 octombrie, de la ora 17.00, la Galeria "Gheorghe Naum" a Muzeului Brăilei"Carol I", are loc vernisajul celei de a doua expoziții personale de pictură a artistului brăilean Dennis Teodorescu.

"Lumea fizică se definește prin materialitate și formă, prin atingere. Materialul are substanță, pe când imaterialul aparține metafizicului, aparține unei realități a visării și gândirii. Expoziția aduce laolaltă trăiri, sentimente, istorii închipuite și experiențe personale transpuse în expresii vizuale codate, arhivate. Produse ale contemplației sau ale percepției, imaginile rezultate devin mărturii ale preocupării artistului pentru profunzimile ființei umane. Dincolo de aspectul descriptiv al acestor imagini, compozițiile artistice prezintă o dimensiune psihologică ce devine cheie de lectură pentru lucrări", precizează organizatorii evenimentului cultural din acest weekend.

Artistul Dennis Teodorescu (n. 1975, la Brăila) este absolvent de arte vizuale, precum și de psihologie - domeniu în care, de altfel, profesează. Potrivit sursei citate, după o perioadă îndelungată de "aparentă absență pe plan artistic", de la terminarea Liceului de Arte "Hariclea Darclee" - specializarea sculptură, de câțiva ani, preocupările sale au reluat calea artei, Dennis reîntregindu-se ca artist, vocație pe care o cultivă cu perseverență. Mijlocul preferat de exprimare plastică a lui Dennis Teodorescu este pictura.

Expoziția "Material, imaterial", vernisată duminică, 2 octombrie, va putea fi vizitată la Galeria "Gheorghe Naum" a Muzeului Brăilei "Carol I" (Piața Traian nr. 3, intrarea prin Calea Galați) până pe data de 30 octombrie, de miercuri până

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro