Mergi la conţinutul principal

Matematica, sub lupa

In perioada 19 - 28 noiembrie, in scolile brailene se desfasoara simulari la matematica, pentru a verifica nivelul elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a si a XII-a pentru tezele cu subiect unic si bacalaureat. Evaluarea se realizeaza de catre profesorul de la clasa si dureaza 50 de minute, in cadrul orelor obisnuite de curs, pentru a nu se produce modificari in programul obisnuit al scolii. Variantele de subiecte, pentru fiecare clasa si pentru fiecare profil, au fost postate pe serverul FTP al Inspectoratului Scolar de catre inspectorul de specialitate Nicolae Catalin Stanica.
"Am realizat mai multe variante pentru ca la clase diferite, in aceeasi scoala, trebuie sa se dea subiecte diferite, tocmai pentru a nu perturba programul scolii cu moment special pentru aceasta evaluare. Corectarea lucrarilor se va realiza pina pe 5 decembrie, cind fiecare scoala trebuie sa incarce pe serverul FTP, in folderul ei, macheta de evaluare. Pregatirea elevilor este in momentul actual cam la jumatatea drumului. Un rezultat slab la aceasta evaluare este un semn pentru profesorul de la clasa ca trebuie sa lucreze mai mult cu elevii pentru a obtine rezultate bune", a explicat inspectorul Nicolae Catalin Stanica.
Subiectele au dificultate medie. Sint cel mult unul sau doua subpuncte mai dificile pentru departajare, insa dificultatea acestora nu va fi peste cea de la examene, a mai completat inspectorul Stanica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu