Imbucurator pentru toata lumea a fost faptul ca s-a dat usor. Aceasta a fost parerea tuturor candidatilor, indiferent de tipul de matematica pe care l-au ales sau de disciplina umanista aleasa. La matematica 1-1 subiectele au fost considerate usoare. "Pina in 9.00, chiar 9.30 se putea lua usor. A fost simplu fata de celelalte variante foarte grele", a spus Ionut Potirniche de la "Murgoci". La matematica 2 subiectele au fost usoare. "Normal ca au mai fost unele subiecte mai grele, dar eu ma astept sa iau peste 9,50", Elena Ramona Bocancea de la Colegiul Economic "Ion Ghica". Si la matematica 1-2 s-a dat foarte usor. "Nu ne asteptam sa fie atit de usor dupa cum au fost subiectele de la romana. Cred ca voi lua peste 9.50", a spus si Ciprian Ionut Panturu de la Colegiul "Murgoci". A fost destul de usor fata de cum asteptam subiectele nu ne-au pus probleme deosebite. Cred ca voi lua cel putin noua", a spus Anca Leopea de la "Murgoci". Intre elevii care au dat examen la geografie la colegiul "Murgoci" se afla si profesorul Gabriel Pascu. Acesta a apreciat ca dificultatea subiectelor a fost in limite normale. "Subiectele au fost acoperite si la clasa, se putea trata de catre un copil mediu. Copiii mei s-au descurcat onorabil si speram la note mari". Nici la istorie nu au fost foarte grele subiectele. "Subiectele au fost destul de usoare, mai ales partea a IV-a. Ne-au dat statul feudal, desi noi ne asteptam la Marea Unire. Mai bine ca ne-a dat mai usor. Dupa dezastrul de la limba romana a fost bine ca ne-a dat si o varianta mai usoara la istorie", a spus Dorin Baicu de la "Perpessicius".
Din pacate, la centrul de examinare de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" unul dintre candidati, care dadea examen la matematica, a fost prins copiind. Presedintele Comisiei de bacalaureat de la "Edmond Nicolau", conf. univ. dr. Adrian Adascalitei a spus ca in timpul desfasurarii examenului profesorul supraveghetor de la sala in care se afla candidatul a venit si i-a spus ca respectivul tinar nu inceteaza sa copie, desi i se atrasese atentia in mai multe rinduri. "Am mers in sala impreuna cu vicepresedintele comisiei si l-am vazut cum copia cu un sistem de suluri de hirtie cu elastice, foarte ingenios. Am constatat frauda si l-am scos din examen. Noi nu am vrut sa se ajunga aici, dar nu puteam sa-l lasam sa copie. Nu era corect fata de ceilalti candidati. El mi-a zis cu lacrimi in ochi ca nu voia decit sa ia cinci, dar nu se putea sa copie", a explicat conf. univ. dr. Adrian Adascalitei.
Astazi se da ultima proba a bacalaureatului, proba scrisa sau practica la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se vor depune si contestatiile. Acestea se vor rezolva intre 8 si 10 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie.