Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masuri pentru combaterea predelincventei si delincventei juvenile

Ieri, a avut loc, in incinta Centrului de Plasament "Sf. Ierarh Nicolae", sedinta de lucru a echipei intersectoriale judetene pentru prevenirea si combaterea predelincventei si delincventei juvenile. Sedinta a debutat cu prezentarea Biroului de asistenta si sprijin pentru readaptarea copilului cu probleme psihosociale, precum si a serviciilor sociale oferite beneficiarilor, in cadrul acestui birou. Planul de actiune elaborat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila cuprinde trei mari obiective: organizarea de campanii si actiuni de sensibilizare a opiniei publice, initierea unei campanii de combatere a fenomenului de delincventa juvenila si imbunatatirea colaborarii interinstitutionale. "Pentru realizarea acestor obiective, vor fi organizate seminarii, in special cu membrii autoritatilor locale rurale, in vederea implicarii eficiente in combaterea actelor si faptelor antisociale. Scopul acestor intilniri este de a creste responsabilizarea comunitatilor locale in domeniul protectiei copilului si informarea corecta a reprezentantilor primariilor din judetul nostru cu privire la serviciile oferite de DGASPC. Serviciile de asistenta sociala primara trebuie sa constituie baza intregului sistem. In prezent, serviciile furnizate de catre autoritatile locale rurale se limiteaza doar la gestionarea unor beneficii sau administrarea cantinelor de ajutor social, fara ca aceste activitati sa necesite prezenta specialistilor. Noul sistem va necesita ca acest prim nivel sa aiba un rol esential in prevenirea si tratarea problemelor sociale. De cele mai multe ori, intilnim un complex problematic care trebuie solutionat printr-un complex de servicii, pe principiul abordarii integrate a interventiei sociale", a declarat directorul general al DGASPC, prof. Alexandru Sculschi.
S-au discutat, totodata, modalitatile de interventie si instrumentare a cazurilor.
Potrivit sursei citate, activitatea desfasurata de echipa intersectoriala nu se axeaza numai pe copii, care sint beneficiarii directi ai serviciilor sociale, ci si pe familiile sau reprezentantii legali ai acestora, precum si pe microcomunitatea din care acestia fac parte, denumiti beneficiari indirecti.
De asemenea, s-au purtat discutii pe marginea Ordinului nr. 95/2006 pentru aprobarea metodologiei de lucru privind colaborarea dintre directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si serviciile publice de asistenta sociala/persoane cu atributii de asistenta sociala, in domeniul protectiei drepturilor copilului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii