Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marturii dubioase in cazul scandalului de la blocul lui Buricea

Parintii unuia dintre cei sapte arestati in cazul atacului din seara zilei de 4 octombrie, din cartierul Radu Negru, au mari dubii legate de marturiile celor care au spus ca l-au vazut pe Iulian Cristian Doda (18 ani) in mijlocul evenimentelor. Tinarul a fost arestat a doua zi dupa atac, dupa ce s-a prezentat la Politie, impreuna cu tatal sau, deoarece pe numele lor sosisera acasa, in dimineata zilei de 5 octombrie, doua citatii. In timp ce tatalui sau i s-a dat drumul acasa, baiatul a fost retinut, iar instanta de judecata a dispus arestarea preventiva pentru primele 29 de zile, sub aspectul savirsirii infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice.
Mama tinarului crede ca este vorba despre o razbunare a celor care au declarat ca l-au vazut pe Cristian in seara evenimentelor, deoarece impotriva lor a depus o plingere, pentru amenintare, in urma cu citeva luni. "Avocata s-a uitat in dosar si mi-a dat numele celor care imi acuza baiatul si am realizat ca sint aceeasi cu care eu am un dosar pe rol, pentru amenintare. Este vorba despre 6 baieti, dintre care doi minori cu care, asta vara, cind vindeam pepeni, am avut niste probleme. Au venit intr-o seara si mi-au spart citiva pepeni si au dat cu picioarele in masina cu care eram, iar eu am chemat imediat politia si am facut plingere impotriva lor. Aceiasi baieti care au fost atunci si au spart pepenii au spus acum ca l-au vazut pe baiatul meu in seara scandalului. In rest nu l-a vazut nimeni. Chiar si cei arestati au spus ca nu stiu si ca nu il cunosc. Si banuiesc ca asta este motivul, ca in rest nu am mai avut nici o problema cu ei", ne-a spus Ioana Doda, mama baiatului.

Alibi cu sapte confirmari

Mai mult, femeia sustine ca in seara atacului baiatul ei nici nu se afla in cartier si ca are si dovezi ca in momentul in care a izbucnit scandalul, baiatul era in Bariera Calarasilor, la o statie de benzina, cu alte 7 persoane. Ea nu intelege de ce nu a fost audiata nici una dintre acestea, desi se stie cine sint si unde pot fi gasite: "Le-a spus politistilor cu cine a fost, dar nu l-a bagat nimeni in seama. Le-am precizat ca avem dovezi, dar ne-au spus ca e ordin de sus si ca trebuie sa fie arestat. Nu se poate ca el sa faca puscarie pentru faptele altora. Baietii cu care era in seara respectiva sint amenintati. I-au sunat si le-au spus ca daca cumva se prezinta sa dea declaratie, ii bate in cuie".
Ioana Doda spune ca a incercat sa mearga in audienta atit la inspectorul sef al Politiei Judetului, comisarul Catalin Chivu, cit si la prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, dar ca nu a fost primita. Tot ceea ce a putut sa faca a fost o plingere, pe care a depus-o la sediul IPJ Braila, dar este hotarita sa mearga si la DNA, ca sa demonstreze ca baiatul ei este nevinovat.

Dosarul se afla la Parchet

Referitor la toate aceste acuzatii, Biroul de Presa al IPJ Braila a precizat doar ca: "Dosarul se afla la Parchet, iar cercetarile se efectueaza sub directa coordonare a procurorului. Ele sint in curs de derulare, iar cine are reclamatii se adreseaza procurorului".
Reamintim ca, in seara zilei de 4 octombrie, in jurul orei 22, mai multi indivizi au atacat cu pietre blocul T, de pe strada Sebesului, la parterul caruia locuieste familia fratilor Costica si Ghita Buricea. Ferestrele mai multor apartamente au fost sparte, iar doua masini de lux, parcate in fata blocului, apartinind unor prieteni ai fratilor Buricea au fost distruse cu bitele. Pina in momentul de fata instantele de judecata au emis 12 mandate de arestare, din care 5 in lipsa. Pentru ca acestia din urma se sustrag arestarii preventive, au fost dati in urmarire generala si in consemn la Punctele de Trecere ale Frontierei de Stat, prin Dispozitie a Inspectoratului General al Politiei Romane. Este vorba despre Gabriel Chioreanu, Angelin Viorel Ciurea, Sorin Lazar, Ionut Ranete si Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul grupului "Catali". Cine poate da relatii cu privire la prezenta lor in perimetrul municipiului si judetului este rugat sa sune la numerele de telefon 112 (gratuit) sau 606100 (taxabil).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii