Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mars de protest al palestinienilor din Fisia Gaza

Rata participarii la marsul palestinian de luni, organizat in semn de protest fata de blocada impusa Fisiei Gaza de catre Israel, la care erau asteptati zeci de mii de protestatari, a fost scazuta, potrivit cotidianului Haaretz in pagina electronica.
Rata participarii la protestul pasnic la care erau asteptati aproximativ 50.000 de copii si femei care ar fi trebuit sa parcurga cei 40 de kilometri care reprezinta lungimea Fisiei Gaza, fluturind steaguri Hamas, a fost extrem de scazuta. La protest au participat aproximativ 5.000 de persoane, multe dintre ele fiind elevi si studenti, care au format un lant uman in apropierea orasului Beit Hanun, la sase kilometri de frontiera.
Multimea a fluturat pancarte in limba engleza si araba pe care scria "Incetati blocada impusa Fisiei Gaza" sau "Blocada voastra nu ne va face sa ne razgindim". In mai multe orase din Gaza au avut loc alte astfel de demonstratii.
Dupa ce protestul a luat sfirsit, aproximativ 2.000 de militanti Hamas au manifestat la un punct de frontiera din Erez, in timp ce politia Hamas a blocat accesul pe drumul principal care ducea spre acest loc, cerind militantilor sa se supuna legii.
Potrivit martorilor, aproximativ 50 de tineri s-au apropiat de punctul de frontiera, au aruncat cu pietre si au incendiat cauciucuri. Armata a precizat ca politia a tras focuri de avertisment pentru a dispersa multimea.
Au existat mai multe informatii privind incercarile demonstrantilor de a patrunde, prin bresele din gardul de la frontiera, pe teritoriul Israelului.
Anterior, oficialul Hamas, Sami Abu Zuhri, a incetat sa mai lanseze amenintari privind patrunderea in masa in Israel, insa a declarat ca poporul palestinian va incerca sa gaseasca solutii pentru a inceta blocada prin orice mijloace posibile. Trei militanti Hamas au fost ucisi si cel putin patru au fost raniti, luni, in cadrul a doua atacuri separate ale fortelor aeriene israeliene in Fisia Gaza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii