Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marinarii braileni de pe "Cargo" au scapat dintre gheturi

Impingatorul brailean "Cargo", apartinind firmei "Romnav", si impingatorul "Sidex 2", al "Navrom" Galati, au fost scoase, ieri, dintre gheturi, dupa ce patru zile au ramas blocate, in apropiere de Cernavoda. Pentru repunerea navelor in circulatie s-a intervenit cu un impingator si doua remorchere ale "Navrom" si "Romnav", insa operatiunile au fost extrem de dificile, din cauza podului de gheata format din sloiuri suprapuse. Echipajele a cite noua marinari, de pe cele doua vase, nu au avut de suferit, deoarece au avut suficiente provizii de apa si hrana la bord. Daca situatia mai dura, insa, echipajul brailean era in pericol sa ramina fara alimente, dupa cum ne informa, miercuri, conducerea firmei "Romnav".
Cele doua impingatoare si convoaiele de barje aferente transportau materii prime de la Agigea, pentru combinatul "Mittal Sidex" Galati. Marinarii braileni blocati patru zile intre gheturi erau asteptati, ieri seara, acasa.
Ieri, frecventa sloiurilor scazuse la 15% pe senalul navigabil al Dunarii, in zona Brailei, fapt ce permitea circulatia normala a bacurilor, atit spre Smirdan cit si spre Insula Mare a Brailei, dupa cum preciza un comunicat de presa al Prefecturii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii