Mergi la conţinutul principal

Marile centre comerciale isi deruteaza clientii cu etichete mincinoase

In ultima decada a lunii octombrie, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila a controlat supermarket-urile brailene si a gasit o multitudine de deficiente legate de modul de etichetare a produselor. Astfel, la "Billa", s-a gasit pe raft bautura racoritoare cu aroma de cirese si mere "Twist and Drink", producator "Interwest" SRL Baia Mare, care avea pe eticheta ilustratii cu fructele specifice aromei continute in denumirea produsului, desi acestea nu erau continute ca atare. De asemenea, "prajitura ciocolata", fabricata de "Engelmi" SRL Galati mentiona in lista ingredientelor "frisca", fara ca aceasta sa se regaseasca in produs. La hipermarket-urile "Carrefour" SRL si "Kaufland Romania" se comercializa "salam de vara extra", producatori "Infantis Romania" SA Otopeni si "Recunostinta Prod Com" SRL Filipestii de Padure, ca "produs fiert si afumat", in loc de "produs fiert si dublu afumat", conform normei aprobate prin Ordinul Comun 560/2006.
Verificindu-se prin sondaj, s-au mai constatat neconcordante intre preturile afisate pe raft si cele marcate pe produs, la casa de marcat. Aceasta problema este specifica produselor alimentare. De exemplu, la PIC SA se comercializau circa 150 kg produse alimentare (lactate si carne de pasare), fara indicarea pretului pe unitatea de masura, acesta fiind afisat numai pe bucata preambalata. La "Billa", se comercializau peste 50 kg carne de pasare congelata cu indicarea aceluiasi pret pentru doua cantitati nete declarate (una inscrisa de producator si una de comerciant).
Pentru neregulile depistate, inspectorii OJPC au aplicat patru amenzi, a cite 3.000 lei fiecare si trei avertismente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu