Mergi la conţinutul principal

Mariana Nicolesco si tinerii artisti romani prezinta integrala liedurilor lui Enescu, la Expozitia Universala din Japonia

Urmare a triumfului artistic constituit de prezentarea, in premiera mondiala, a integralei liedurilor lui George Enescu, cintate cu brio de laureatii Concursului National de Interpretare a Liedului Romanesc, cu prilejul semicentenarului trecerii in eternitate a marelui compozitor roman, Mariana Nicolesco a fost invitata, la inceputul acestei luni, impreuna cu tinerii ei prieteni, sa prezinte spectacolul la Expozitia Universala din Japonia. Alaturi de marea artista vor cinta: sopranele Mihaela Maxim, Marta Sandu, Oana Severin, mezzosoprana Iulia Merca, baritonii Florin Estefan, Bogdan Mihai, tenorul Tiberius Simu. La pian, va interpreta Alexandru Petrovici. Ministerul de Externe al Romaniei a organizat cu acest prilej inca doua Recitaluri Extraordinare, unul la Tokio, celalalt la Nagoya. Mariana Nicolesco se bucura de o mare popularitate in Tara Soarelui Rasare, unde a aparut in rolul Donnei Elvira din opera "Don Giovanni", de Mozart, cu prilejul memorabilului turneu al Operei din Munchen, sub bagheta lui Wolfgang Sawallisch, a interpretat la Tokio si inregistrat pe CD opera "Simon Boccanegra", de Verdi, cu baritonul Renato Bruson, a fost interpreta aleasa de Seiji Ozawa pentru rolul Elettra din "Idomeneo", de Mozart, la premiera absoluta a acestei opere in Japonia. La Teatrul alla din Milano, la Carnegie Hall, din New York, la Marea Sala a Conservatorului de la Moscova, ca si la Aleneul Roman, din Bucuresti, ea a ridicat sala in picioare oferind ca bis liedul "Languir me fais", de George Enescu. "Am considerat tocmai de aceea ca este un imperativ ca toate liedurile enesciene sa devina cunoscute in tara si in lume. Ma bucur ca am reusit", a declarat Mariana Nicolesco, la plecarea spre Tokio.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu