Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marele Premiu al Festivalului de muzica folk "Seara de mai" - cistigat de o braileanca

Cea de-a patra editie a Festivalului - concurs de muzica folk "Seara de mai" s-a incheiat cu succes. Manifestarea a reusit sa reuneasca, la sfirsitul saptaminii trecute, zeci de tineri talentati care, cu chitara in spate, si-au indreptat pasii catre Casa Municipala de Cultura. Spatiul s-a dovedit a fi neincapator pentru publicul atras de muzica si venit sa-si sustina favoritii. Cei 30 de concurenti, din Braila si Galati, au prezentat in cadrul celor trei probe: tineri solisti, copii si grup vocal, un repertoriu format din doua piese cunoscute sau compozitii proprii. Acestia au evoluat cum au stiut mai bine in fata unui juriu format din Emanoil Mircea Ciucasu, directorul Casei Municipale de Cultura, Gabriel Lila, presedintele Clubului de Turism "Proilavia", prof. Simona Nedelcu, redactor la ziarul "Obiectiv - Vocea Brailei" si Florin Lazar, profesor de muzica la Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu".
Marele Premiu al editiei din acest an a festivalului a fost cistigat de catre Manuela Nichita, tinara braileanca studenta la jurnalism, care a reusit sa atraga admiratia celor prezenti cu doua piese compozitii proprii intr-o interpretare pe masura. Anul trecut, ea a obtinut Premiul I la acelasi festival, iar acum, a reusit sa aduca Premiul cel mare "acasa", cel de la editia precedenta revenindu-i galateanului Jenica Harja. Nici la aceasta editie, insa, Galatiul nu s-a lasat mai prejos. Jenica Harja, a facut din nou o figura buna si, alaturi de colegul sau Adrian Coman, cu care formeaza trupa "Millenium", a obtinut Premiul I la sectiunea grup vocal. Premiul al doilea a fost cistigat de trupa "B9" formata din tineri de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", iar pe locul III s-a clasat formatia "Stres nul". La sectiunea tineri solisti, Premiul I i-a revenit lui Florin Chiriac, Premiul II a fost obtinut de Adrian Coman, iar Premiul III i-a fost acordat lui Claudiu Ene. Cele mai mici talente in muzica folk au fost clasificate astfel: locul I George Condruz, locul II - Laura Soga si locul III - Andreea Vatra. Prima seara de concurs a inclus un recital instrumental al formatiei "Baroc", condusa de prof. Dumitru Popescu, iar in seara de Gala a Laureatilor, in recital, a fost invitat sa cinte cistigatorul Marelui Premiu de anul trecut, Jenica Harja. Festivalul - concurs de folk "Seara de mai" a fost organizat de Casa Municipala de Cultura, in colaborare cu Clubul de Turism Proilavia, si cofinantat de Autoritatea Nationala de Tineret - Directia pentru Tineret Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii