• Primăria face în prezent primii paşi în pregătirea proiectelor de asfaltare a tuturor străzilor din cartierele periferice • primarul Dragomir spune că sunt şanse foarte mari ca, din primăvara anului viitor să fie deschise şantierele, iar în maxim doi ani să nu mai avem nicio stradă neasfaltată pe raza Brăilei • deocamdată, s-a semnat un contract cu o firmă din Galaţi pentru activitatea de pre-proiectare
Primăria Brăila face în prezent primii paşi spre un amplu proiect ce vizează asfaltarea tuturor străzilor din cartierele periferice ale municipiului. Miercuri, 31 mai, s-a semnat contractul cu o firmă din Galaţi, care urmează să desfăşoare activităţile preliminare de proiectare pe toate străzile vizate. Este vorba despre “ADD Design Global” SRL Galaţi, care a câştigat licitaţia organizată în acest scop. În cursă s-au mai aflat două firme din Bucureşti, “Alphaconsult & Engineering” SRL şi “Romasco Concept” SRL, însă gălăţenii s-au prezentat cu preţurile cele mai mici şi au reuşit să câştige contractul, pe toate loturile scoase la licitaţie. Lotul 1 vizează modernizarea străzilor din cartierul Lacu Dulce, pe o lungime totală de 10 km, iar pentru pre-proiectare Primăria a alocat un buget de 47.000 lei, care însă nu va fi cheltuit în totalitate, doarece “Add Global Design” s-a angajat să facă lucrarea cu 25.250 lei. Lotul 2 se referă la proiectarea preliminară pentru modernizarea a 9,8 km de străzi din cartierul Chercea, valoarea estimată fiind de 46.141 lei, iar suma cu care a câştigat firma din Galaţi situându-se la 24.980 lei.
Lotul 3 este destinat modernizării a 9 km de străzi din cartierul Pisc, valoare estimată 42.374 lei, valoare câştigătoare 23.900 lei. Lotul 4 are în vedere modenizare a 8 km de străzi din cartierul Radu Negru, valoare estimată 37.666 km, valoare câştigătoare 22.550 lei. În fine, un ultim lot vizează modernizarea Şoselei Focşani, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu Str. Comuna din Paris şi Şoseaua de Centură, pe o lungime de 2,3 km. Primăria a estimat costurile pre-proiectării la 18.682 lei, iar firma gălăţeană s-a angajat să facă lucrarea pentru 14.855 lei. Toate preţurile precizate mai sus sunt fără TVA.
După ce gălăţenii vor finaliza activităţile de pre-proiectare, următorii paşi vor consta în aprobarea indicatorilor tehnico-economici într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal, după care întocmirea documentaţiei şi organizarea licitaţiei pentru proiectarea finală şi execuţia efectivă a lucrărilor. Primarul Marian Dragomir ne-a explicat că speră că aprobarea indicatorilor tehnico-economici să fie făcută în luna iulie a acestui an, astfel încât până la sfârşitul toamnei să fie rezolvate şi celelalte aspecte birocratice, iar din primăvara anului viitor să fie deschise şantierele.
“Lucrările propriu-zise vor dura un an, maxim doi. Noi avem alocaţi bani la buget şi în 2017 pentru asfaltări în cartiere, însă e puţin probabil să putem începe lucrările efectiv, deoarece trebuie parcurse aceste proceduri tehnice. Sunt alocaţi între 11 şi 20 miliarde de lei vechi pentru fiecare cartier în parte. Aceşti bani se vor reporta în bugetul de anul viitor. Asfaltările din cartiere se vor face cu fonduri de la bugetul local”, ne-a explicat Dragomir.