Mergi la conţinutul principal

Maraton pentru elevii de olimpiada

Trebuie sa recunoastem ca anul trecut a fost pur si simplu un haos in privinta zilelor in care au fost organizate olimpiadele, astfel incit au existat simbete sau duminici in care doua olimpiade (si culmea ironiei apartineau aceluiasi profil) sa se suprapuna (spre exemplu, olimpiada de engleza a fost in aceeasi zi cu olimpiada de limba romana sau olimpiada de istorie, ce a coincis cu olimpiada de limba franceza). Astfel, numarul de candidati pentru o anumita etapa s-a redus considerabil datorita neputintei de a participa in doua locuri in acelasi timp. Fiind considerata o modalitate de a face economie de bani si de timp, planificarea olimpiadelor a fost aspru criticata.
Anul acesta insa s-a propus o noua rezolvare pentru aceasta problema si anume cite o olimpiada in fiecare zi a unui week-end, cu anumite exceptii. Ceea ce inca nu s-a observat este faptul ca din nou, doua olimpiade din acelasi profil vor avea loc in acelasi week-end. Sfirsitul acesta de saptamina va aduce in prim-plan olimpiada de limba franceza - etapa locala pe data de 16 februarie, dar si olimpiada de istorie (ambele propuse pentru aceeasi zi, ceea ce dezvaluie faptul ca modul de organizare este inca defect) si olimpiada de limba engleza - faza locala, pe data de 17 februarie, ca sa nu mai vorbim de o imprevizibila olimpiada de limba romana care, cu siguranta va avea loc intr-una din zilele mentionate sau cel tirziu saptamana viitoare. Bineinteles, exista elevi ce participa la ambele olimpiade si pentru care zilele ce vor urma vor fi intr-o continua alergare intre doua materii scolare cit si sub imboldul unui gind, de a renunta la una din ele. Istoria se va repeta si in saptaminile ce vor urma, unde mai multe materii se vor suprapune, fortindu-I pe elev sa se retraga sau sa lucreze la toate. Se va gindi oare cineva atunci cind va organiza perioada de concursuri si olimpiade, inainte de a iesi o adevarata incurcatura ce impiedica obtinerea unor rezultate exceptionale? Deci, dragi elevi, concluzia este urmatoarea: trebuie sa aveti nervi de otel si energie din plin, pentru a putea merge la 10 olimpiade, una dupa alta daca se poate. Ce vreti? Acesta este sistemul educational romanesc!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro