Mergi la conţinutul principal

Mangiurea dă asigurări că la Chiscani se respectă întocmai proiectul

• după ce liberalul Costică Gorgan, membru al Consiliului Local Chiscani, a semnalat că lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din comună se fac neconform cu devizul aprobat, directorul CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, a dorit să clarifice situaţia • acesta susţine că Gorgan nu este specialist şi că pur şi simplu se află într-un război politic cu primarul Chiscaniului, Costică Cojea (PSD), luptă în care Compania nu se poate implica • Mangiurea a afirmat că lucrările se fac corect, 80% pe banii companiei, precizând că dacă ar exista probleme tot CUP Dunărea le-ar deconta

 

Directorul general al Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, Silviu Mangiurea, a dorit să clarifice situaţia legată de lucrările care se execută în prezent la reţeaua de apă - canalizare în comuna Chiscani. Asta după ce liberalul Costică Gorgan, membru în Consiliul Local al comunei a reclamat public faptul că lucrările executate de CUP “Dunărea” sunt făcute de mântuială pe unele străzi şi nu respectă întocmai devizul aprobat, în ciuda preţului de peste 6 milioane lei al proiectului.

Mangiurea a dorit să puncteze că ideea Companiei a fost de a ajuta populaţia de acolo, care de multe ori s-a plâns că nu are presiune suficientă la apă, astfel că a propus acest proiect, a cărui finanţare o asigură în proporţie de 80%.

“Noi ştim să ne facem treaba. În primul rând, domnul consilier de la Chiscani trebuia să spună că lucrările sunt făcute 80% pe banii Companiei. Ceea ce plăteşte UAT-ul este doar ţeava. Iar restul este executat de noi. Sunt nişte eforturi pe care Compania le face tocmai în ideea de a fi bine cetăţeanului şi văd că nu e bine. Să ştiţi că se tot punea problema că vara, în anumite localităţi din judeţ, nu este presiune. Păi de ce nu este? Pentru că Uniunea Europeană nu a dat voie proiectantului să ia în calcul mai mult de 80 litri de om pe zi. Şi acesta este numai pentru consumul casnic. Adică băut, spălat. Nu pentru udat grădini, adăpat turma de oi sau alte animale. Şi atunci, au apărut problemele că nu e presiune, că nu e apă. Iar la Chiscani am găsit această soluţie. Pentru că reţeaua de acolo era mai veche şi avea probleme. Am discutat cu primarul şi am spus ca pe reţeaua aceea să bage apă din Dunăre, apă industrială, care nu se plăteşte la peste 4 lei mc, ci la 0,30 de bani. Eu zic că e benefic pentru cetăţean să fie aşa”, a declarat Mangiurea.

 

Dacă greşeşte, tot Compania plăteşte

 

Întrebat totuşi cum comentează acuzaţiile făcute de consilierul liberal din Chiscani legate de calitatea lucrării şi faptul că stratul de pământ a fost adus până aproape de gurile de canalizare, astfel că atunci când se va turna ciment vor apărea probleme, Mangiurea a explicat că proiectul este realizat corect. Acesta a afirmat că Gorgan şi primarul comunei Chiscani, PSD-istul Costică Cojea, au propriul război politic, în care nu doreşte să fie târâtă CUP “Dunărea”.

“V-am spus, noi facem totul pe banii noştri. Dumnealui nu este de specialitate. Noi ştim să ne facem treaba. Şi până la urmă, dacă chiar facem prostii - dar nu le facem, vă spun eu -, consecinţele le suportăm tot noi. Pentru că în momentul când apar avarii sau lucruri care nu mai permit o desfăşurare optimă a activităţii, Compania nu ia nici cinci bani. Deci suportăm consecinţele, direct, noi. Dar nu facem prostii, încă o dată! Iar străzile se asfaltează. Păi nu se asfaltează străzile?! S-a ridicat puţin mai sus cât grosimea asfaltului, stratul final. Dar mergeţi şi prin Brăila să vedeţi. Pe Pietăţii, de exemplu, unde nu s-a terminat de asfaltat pentru că se umblă la jumătate de stradă, la fundaţia drumului şi o să vedeţi că sunt căminele puţin mai sus. De ce? Pentru că nu s-a pus stratul final de asfalt. Aici nu e vorba de deviz! Încă o dată. Ceea ce plăteşte Primăria, UAT-ul, este strict materialul. Or, dacă ei au cumpărat 10 metri liniari de ţeavă, atât montăm noi. Ce îmi dă, aia pun!”, a mai adăugat Mangiurea.

Reamintim că, PNL-istul a dat ca exemplu strada Mateiu Caragiale din Chiscani şi a acuzat că maiul mecanic pentru compactare nu este folosit, că nu se toarnă umplutură de nisip pe lângă conducte, că nu se utilizează pământ coeziv, că se tasează cu un buldoexcavator şi nu se lucrează pe straturi. De asemenea, a semnalat că lucrarea a ajuns la nivelul gurilor de canalizare astfel că în momentul în care se va asfalta acestea vor fi astupate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro