Mergi la conţinutul principal

Mandat de arestare international pe numele a doi dintre atacatorii lui Buricea

Membru al gruparii conduse de "Romica Catali", cercetat si trimis in judecata pentru distrugere si ultraj contra bunelor moravuri impreuna cu alti "tovarasi", Eugen Grozea zis "Ceausescu" a fost arestat preventiv, in urma cu doua zile, pentru ca a incalcat flagrant obligatiile stabilite de instanta in momentul in care a fost liberat pe cautiune (noiembrie 2006). Din pacate, mandatul de arestare nu a putut fi pus in aplicare, intrucit Grozea - intuind ce-l asteapta - a sters-o peste granita, ascunzindu-se, dupa toate probabilitatile, undeva in Spania, la fel ca si amicul sau Gigel Beschea zis "Gica Luk". Surse din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila ne-au precizat ca, in momentul raminerii definitive a sentintei, anchetatorii vor solicita eliberarea unui mandat de arestare international pe numele celor doi fugari, Beschea si Grozea urmind sa fie dati in urmarire internationala. Desi nu a fost prezent in sala de judecata, Eugen Grozea a declarat totusi recurs impotriva arestarii preventive - fie ea si numai "pe hirtie" -, prin intermediul avocatului sau. "Inculpatul a incalcat obligatia de a nu se apropia de persoanele impreuna cu care a comis faptele si pe cea care-i interzicea sa comunice - direct sau indirect - cu acestea", ne-au precizat surse judiciare. Politia si Parchetul au prezentat drept probe in instanta nu mai putin de 12 planse foto cu tot atitea ipostaze in care Grozea statea de vorba cu alti indivizi (inculpati in dosarul atacului din octombrie anul trecut), printre care Gigel Beschea, Nicusor Ionascu, Angelin Ciurea si Ionut Agheboaie. Potrivit art. 160 Cod Procedura Penala, Grozea ("Ceausescu"), la fel ca si ceilalti indivizi liberati pe cautiune, avea obligatia "sa nu se apropie de partea vatamata, membrii familiei acesteia (Buricea - n. r.), persoanele impreuna cu care a comis fapta, martori, experti ori alte persoane stabilite de instanta si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect". In aprilie a.c., oamenii legii i-au urmarit pe oamenii lui "Catali", in zona Ansamblul Buzaului, reusind sa-i surprinda exact in momentul in care comunicau fara nicio retinere, in mod direct, chiar in locuri publice.
Eugen Grozea a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile incepind cu data de 6 octombrie 2006, pentru savirsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea grava a ordinii si linistii publice si distrugere. Ulterior, prin decizia penala 643 din 23 noiembrie acelasi an, emisa de Tribunalul Braila, el a fost liberat pe cautiune, impreuna cu alti inculpati, cu respectarea dispozitiilor prevazute de art. 160/2 CPP. In aceeasi cauza penala, au mai fost trimisi in judecata opt membri ai gruparii din Varsatura, inclusiv Radu Bogateanu, zis "Romica Catali". Oamenii legii au disjuns cercetarile in cazul altor doi membri ai gruparii "Catali", Lazar si Ranete. Toti acestia sint acuzati ca, in seara zilei de 4 octombrie 2006, in jurul orei 22.00, au distrus doua masini apartinind unor prieteni ai familiei Buricea, parcate in fata blocului T din Radu Negru - Mogador si au facut tandari geamurile mai multor apartamente, bagind groaza in locatarii din zona. Cazul se afla in prezent pe rolul instantei de judecata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu