Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Managerii de spitale trebuie sa renunte la afacerile particulare

Incepind de miine, la Constanta se desfasoara, pina pe 25 noiembrie, concursul pentru ocuparea functiilor de manageri pentru spitalele brailene. Pentru sefia celor 5 spitale din judetul nostru s-au inscris in cursa 10 candidati, multi dintre acestia cu reale contributii in sistemul de sanatate brailean.
Pentru sefia Spitalului Judetean de Urgenta candideaza dr. Stefan Mihailescu, fostul director al unitatii pina in primavara acestui an, cel care si-a lasat amprenta pe acest spital prin externalizarea cu succes a mai multor sectoare de activitate. Dr. Mihailescu este seful sectiei de boli interne in cadrul Spitalului Judetean, detine un cabinet particular si nu este inregimentat politic. Celalalt candidat este dr. Ana Negoita, medic radiolog la propriul cabinet particular, vicepresedinte al PD. Demn de mentionat este faptul ca dr. Negoita s-a aflat la nivelul lunii mai a anului 2006 pe locul al doilea intre furnizorii de servicii paraclinice care sint in contract cu CJAS, incasind suma de peste 2 miliarde de lei vechi anual. Referitor la incompatibilitatea de a fi managerul unei unitati spitalicesti si detinerea unui cabinet particular, dr. Lucica Scutaru ne-a declarat ca, potrivit legii, in momentul in care medicul respectiv devine director, renunta la orice alta afacere. "Sub nici o forma, nu trebuie sa apara la Autoritatea Financiara numele managerilor sau directorilor de spitale, ei nu trebuie sa aiba alte foloase sau afaceri particulare", a subliniat dr. Lucica Scutaru. Asadar, dr. Negoita e gata sa renunte la o afacere care ii aduce circa 200 de milioane lunar pentru un salariu de citeva zeci de milioane ca manager de spital. Interesant!
Cei trei candidati care s-au inscris in cursa pentru sefia Spitalului de Obstetrica-Ginecologie sint medici care, de-a lungul timpului, au ocupat functii de conducere in unitatea spitaliceasca si care si-au pus amprenta in investitiile facute. Este vorba despre actualul manager, dr. Mioara Salcudean, dr. Rodica Meder si dr. Victoria Tudose. In opinia dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Braila, toate programele de reabilitare a Maternitatii au fost supravegheate si facute in perioada mandatului de conducere al dr. Mioara Salcudean, fapt ce a si motivat-o sa-si depuna inca o data candidatura. In plus, apreciaza directorul ASP, faptul ca dr. Salcudean nu este inregimentata politic si ca este medic anestezist, a facut sa se tempereze in aceasta perioada binecunoscutele frecusuri dintre medicii ginecologi si cei obstetricieni, dispute intilnite de altfel si in alte spitale, intre medicii de diverse specialitati. De altfel si dr. Rodica Meder a ocupat postul de director al spitalului pe vremea conducerii PNT-CD, iar dr. Victoria Tudose, membru PSD, a ocupat functii de conducere in spital inainte de dr. Meder. In acest caz numai dr. Tudose are cabinet particular. ''La Spitalul TBC, prin demisia dr. Lavinia Petre, a fost numit director interimar Marian Iancu, juristul spitalului, care s-a inscris la concursul pentru ocuparea functiei de manager. Alaturi de acesta mai candideaza Stefan Simpetru, care actualmente lucreaza la Casa de Pensii si care este dublu- licentiat, este si jurist si inginer, membru PNL si Gabriela Moroianu, absolventa a facultatii de administratie publica si care lucreaza la compartimentul statistica la Autoritatea de Sanatate Publica. "Pot spune ca aceasta candidata cunoaste situatia spitalelor din Braila, dar, poate pentru ca participa pentru prima data la un astfel de concurs, a preferat o unitate mai mica si nu a candidat pentru Spitalul Judetean", apreciaza dr. Lucica Scutaru. Pentru conducerea Spitalului de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon" candideaza actualul manager interimar, ing. Florentin Craciun, fost director administrativ al unitatii si care cunoaste practic toate problemele si, in plus, este apreciat si sustinut de colectivul pe care il reprezinta, iar pentru Spitalul orasenesc Faurei candideaza dr. Mihaela Borcea, actualul manager. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii