Mergi la conţinutul principal

Mamă singură cu trei copii, la un pas de a fi evacuată din locuinţă

O mamă singură cu trei copii riscă să ajungă în stradă, după ce proprietara casei în care stă cu chirie a somat-o să evacueze locuinţa. Familia stă la marginea municipiului şi plăteşte lunar 300 lei chirie.

Se pare că viaţa nu a fost prea roz cu femeia de 34 de ani, Sorina Staicu. În urma unei căsnicii eşuate, aceasta a rămas cu doi copii, iar după un concubinaj, cu încă unul. Trei copii minori, cu vârste de 9, 8 şi 3 ani, întreţinuţi numai de mamă. Căci, ne-a povestit Sorina, ambii bărbaţi se fac că plouă când aud de copii şi de viaţa chinuită pe care o duc acum.
În urmă cu o săptămână, Sorina a aflat cu stupoare că trebuie să evacueze locuinţa. Proprietara casei în care stă cu cei trei copii i-a spus că în maximum 14 zile aceasta trebuie să lase casa liberă, pentru că ar fi găsit alţi chiriaşi.
Femeia plăteşte 300 lei lunar pentru un antreu şi o cameră, fiind la zi cu plata. Aceasta se gândeşte cu groază că au mai rămas câteva zile până la evacuare, iar marea problemă este că nu are unde să meargă. Veniturile sunt extrem de mici. Sorina munceşte ca femeie de serviciu la o scară de bloc şi primeşte 60 lei pe lună. La aceşti bani se adaugă alocaţia copiilor, de 84 lei, alocaţia monoparentală de 328 lei şi ajutorul social de 283 lei. Iar cu aceşti bani, brăileanca spune că nu ar putea să plătească altă chirie. Dar, în ciuda tuturor greutăţilor cu care se confruntă, nu vrea nici în ruptul capului să renunţe la copii.

Brăileanca a refuzat ajutorul Protecţiei Copilului Brăila

Contactată de reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei" , directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Simona Cimpoae, a declarat că ştie de cazul femeii, întrucât aceasta s-a mai confruntat cu situaţia de evacuare atât în anul 2012, cât şi în 2014. Angajaţii Protecţiei Copilului au purtat discuţii cu Sorina Staicu, brăileanca la un pas de a rămâne iar fără un acoperiş deasupra capului, şi i-au propus cazarea într-un centru maternal. Surprinzător, femeia a refuzat ajutorul acestora.
În cele ce urmează, se va lua legătura cu Direcţia de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei Municipiului Brăila, pentru a identifica o posibilă locuinţă socială pentru familia monoparentală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro