Mergi la conţinutul principal

Malul Dunării, sufocat de gunoaie

• ieri, o echipă a firmei RER a adunat câțiva saci de deșeuri doar de pe o porțiune de câțiva zeci de metri de mal, din dreptul fostei Gări Fluviale • reprezentanții operatorului de salubritate ne-au explicat că acțiunea de ieri a fost făcută benevol, deoarece curățenia ar fi trebuit făcută de Apele Române, instituția care administrează malul fluviului

 

Malul Dunării, în zona de promenadă a falezei brăilene, arată câteodată ca o adevărată groapă de gunoi, din cauza PET-urilor sau a tot felul de alte deșeuri aruncate de cei care se plimbă prin zonă, la care se adaugă cele aduse de fluviu din amonte. Ieri, o echipă de la RER Brăila - operatorul unic de salubritate din municipiul Brăila - a strâns câțiva saci cu deșeuri, numai de pe o porțiune de câțiva zeci de metri, din dreptul fostei Gări Fluviale. Întrebați la ce interval de timp se salubrizează zona respectivă și dacă de fiecare dată se adună o asemenea cantitate de deșeuri, reprezentanții firmei RER ne-au explicat că, de fapt, curățarea malului Dunării nu intră în sarcina operatorului de salubritate municipal, astfel că nu există un grafic prestabilit pentru acțiuni precum cea de ieri. ”Malul Dunării se află în administrarea Apelor Române, instituție care ar trebui să mențină și curățenia. În calitate de operator de salubritate, firma RER nu are obligația contractuală de a aduna deșeurile din zona de mal a fluviului Dunărea. Astăzi (luni, 12 februarie n.r.) am luat totuși decizia de a face curățenie, în mod benevol, pe porțiunea de mal din dreptul fostei Gări Fluviale, care este o adevărată poartă de intrare în municipiu”, ne-a declarat un reprezentant al firmei RER.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro