Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Malaysia pregateste un Grand Prix de noapte

Malaysia se pregateste sa gazduiasca un Grand Prix de noapte incepind din sezonul 2009 de Formula 1, al doilea de acest gen dupa cel programat la Singapore, pentru luna septembrie 2008, au anuntat, marti, organizatorii, citati de AFP.
Circuitul international de la Sepang (SIC), unde se va desfasura, duminica, a doua etapa a actulului sezon de F1, gazduieste in prezent Grand Prix-ul ziua, dar Federatia Internationala de Automobilism a insistat ca aceasta cursa sa devina nocturna, pentru a creste astfel veniturile din audienta.
"SIC se pregateste sa gazduiasca un Grand Prix de noapte. Studiem acum citeva propuneri, printre care se numara si cea a promotorului Grand Prix-ului de motociclism din Qatar, un eveniment incoronat de succes", a anuntat purtatorul de cuvint al competitiei de la Singapore, Azahar Ghazali.
Qatarul a fost prima tara care a organizat un Grand Prix nocturn, la motociclism, in luna martie. "Sistemul adoptat in Qatar pare adaptabil circuitului de la Sepang, dar trebuie sa mai luam in calcul si alti factori, printre care se numara costurile organizarii unei curse noaptea", a mentionat Ghazali.
Costurile instalatiei de nocturna necesara unui astfel de proiect se ridica la cel putin cinci milioane de dolari (aproximativ 3,2 milioane de euro), potrivit specialistilor.
Singapore, care organizeaza primul Grand Prix nocturn de Formula 1 in 28 septembrie, spera sa isi creasca veniturile cu aproximativ 46 de milioane de euro din turism.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii