Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majoritatea elevilor de la Scolile de Arte si Meserii au obtinut certificatele de competenta profesionala

In urma cu citeva zile, elevii care au absolvit primii doi ani ai Scolii de Arte si Meserii (SAM) au sustinut examenele de certificare a competentelor profesionale pentru nivelul I de calificare. Cei care au urmat si anul de completare, au putut sustine examenul de certificare a competentelor profesionale pentru nivelul II de calificare. La nivelul I au promovat toti elevii, iar la nivelul II au promovat 99,2% dintre candidati, adica au picat trei elevi.
Pentru prima data s-a sustinut in Romania examenul de certificare a competentelor pentru nivelul II. Acesta a constat in sustinerea unui proiect, care a fost realizat sub indrumarea profesorilor de specialitate de la clasa, si o proba orala pe teme legate de proiect.
Elevii care nu s-au prezentat la acest examen si cei care au picat mai au a doua sansa in sesiunea din august. "Anul trecut Ministerul a aceptat o sesiune exceptionala la cererea anumitor judete, printre care a fost si Braila. Atunci s-a sustinut a doua sesiune in octombrie. Acum, Ministerul a stabilit prin calendarul oficial o a doua sesiune de sustinere a examenului de certificare a competentelor profesionale in perioada 20 - 25 august. Cei interesati se vor putea inscrie cu o saptamina inainte, in perioada 13 - 18 august", a spus inspectorul Daniela Turcu.
Elevii care au absolvit primii doi ani de SAM si au trecut de certificarea competentelor, se pot inscrie in anul de completare, adica a XI-a SAM, iar cei care au absolvit anul de completare si au promovat examenul de certificare a competentelor profesionale, nivelul II, se pot inscrie in ciclul superior al liceului pentru a urma clasele a XII-a si a XIII-a. Elevii se pot inscrie in acelasi domeniu sau in alt domeniu, dar trebuie sa sustina anumite diferente. La inscriere au prioritate cei care nu-si schimba domeniul. Ceilalti vor putea fi inscrisi in limita locurilor ramase libere. Locurile elevilor ramasi corigenti nu se declara libere decit la toamna, daca acestia, dupa ce vor sustine corigentele, vor fi declarati repetenti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii