Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majorare de capital la SC "Laminorul" Braila

Actionarii SC "Laminorul" au aprobat, la finele saptaminii trecute, in sedinta extraordinara AGA, majorarea capitalului social cu 7,48 milioane de lei noi, prin conversia in actiuni a unor creante ale noului actionar majoritar - "Donau Commodities" Bucuresti. Astfel, capitalul social al SC "Laminorul" este acum de 36,88 milioane de lei noi, din care noul actionar detine acum un pachet de 13,324 milioane actiuni, in valoare de 27,714 milioane de lei, reprezentind 75,137% din capitalul social, comparativ cu 68,8% cit detinea inainte de aprobarea majorarii. Al doilea actionar majoritar ca marime a ramas "Tubman International Limited" cu sediul in Gibraltar, care detine 12,97% din actiuni, cu o valoare totala de 4,78 milioane lei.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a mai pastrat un pachet rezidual de actiuni, reprezentind 0,84% din capitalul social, in timp de persoanele fizice cumuleaza un numar de 1,25 milioane de actiuni (7,083% din capitalul social), iar persoanele juridice detin circa 700.000 de actiuni, reprezentind aproape 4% din capitalul social al SC "Laminorul" SA.
Important de mentionat este ca actionarii SC "Laminorul" au aprobat si modificarea structurii Consiliului de Administratie, cu mentiunea ca au respins propunerea de majorare a numarului de membri de la 3 la 5 persoane. Acestia l-au revocat din functia de presedinte al CA pe actualul director general Virgil Sinca, care in noua structura ramine doar membru. Aceasta functie este ocupata acum de catre Victor Dyshlevich, iar ceilalti doi membri ai CA sint Virgil Sinca, el raspunzind de activitatea de productie-comert si Maxim Fedorenko, acesta raspunzind de activitatile corporative cu institutiile de stat, precum si cele financiare. Actionarii au stabilit ca garantia pentru membrii CA este in cuantum echivalent cu 10 actiuni nominale si ca membrii isi vor exercita atributiile cu titlu gratuit.
Reamintim ca firma "Donau Commodities" Bucuresti, cu capital
integral austriac, a Incheiat recent cu AVAS contractul de privatizare a SC "Laminorul" Braila, cumparatorul angajindu-se sa investeasca aproape 10,8 milioane de euro si sa asigure un capital de lucru de 6,5 milioane de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii