Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai sint doar 4 zile in care proprietarii de paduri se pot autoriza

Pina la 20 aprilie a.c., toti proprietarii ale caror paduri sint supuse regimului silvic au obligatia sa asigure prin ocoale silvice administrarea padurilor sau sa asigure serviciile silvice pentru acestea. Dupa acest termen proprietarilor nu li se va mai autoriza taierea masei lemnoase. In plus, legea prevede si sanctiuni drastice, amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 RON, respectiv intre 10 si 50 milioane de lei vechi. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si VInatoare (ITRSV) Focsani precizeaza ca, deocamdata, in judetul Braila, ar trebui sa se supuna acestor reguli 397 ha de padure, suprafata retrocedata la vechile legi de fond funciar, respectiv Legea nr. 18/1991 si Legea nr. 1/2000. Suprafata va creste considerabil dupa aplicarea Legii nr. 247/2005.
"Conform OUG nr. 139/2005, in data de 20 aprilie 2006, expira cele 6 luni, in care proprietarii de paduri au obligativitatea de a-si asigura prin ocoale silvice administrarea padurilor sau sa-si asigure serviciile silvice. In judetul Braila, pina la aplicarea Legii 247, s-au retrocedat 397 ha padure, pentru care nu sint asigurate servicii cu specific silvic, prin ocoale silvice, dar nici administrare. Aceasta este suprafata care de la 20 aprilie va fi in afara legii si ai carei proprietari pot primi amenzi contraventionale", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de ITRSV Focsani.
De asemenea, se precizeaza in comunicat, pentru toata suprafata ce se valideaza in vederea punerii in posesie la Legea nr. 247/2005, inaintea punerii efective in posesie, se va solicita si asigurarea administrarii sau a serviciilor silvice cu un ocol silvic autorizat. Astfel, vor putea fi reduse substantial actele care contravin respectarii regimului silvic in cadrul padurilor ce se vor retroceda.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii