Mergi la conţinutul principal

Mai puţini brăileni dornici să sară după crucea de Bobotează decât în alţi ani

• asta deşi se anunţă o vreme mai caldă decât de obicei • până vineri după-amiază, rămăseseră înscrişi în cursă doar trei persoane, după ce un candidat fusese respins pentru că nu avea analizele foarte bune, iar contactul cu apa rece i-ar fi putut pune viaţa în pericol

 

Deşi se anunţă o vreme însorită şi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, numărul brăilenilor dispuşi să sară după cruce în Dunăre ar putea fi mai mic decât în anii când gerul Bobotezei chiar se făcea simţit în zona noastră. Joi se înscriseseră deja patru temerari, iar reprezentanţii Primăriei erau convinşi că cei mai mulţi doritori se vor prezenta la înscriere pe parcursul zilei de vineri. Până ieri după-amiază, însă, nu a mai fost nicio solicitare. Mai mult, unul dintre cei patru înscrişi a fost scos de pe listă, pe motiv că nu ar fi avut analizele suficient de bune, iar contactul cu apa rece i-ar fi pus viaţa în pericol. Aşadar, până vineri după-amiază rămăseseră doar trei brăileni dispuşi să înoate după cruce în ziua de Bobotează. E posibil, totuşi, ca lista să mărească până momentul aruncării crucii în Dunăre, programat pentru sâmbătă, la ora 11.30. Ca în fiecare an, toţi participanţii vor primi din partea Primăriei pachete cu alimente, iar câştigătorul va fi recompensat de autorităţile locale şi cu suma de 500 lei. De asemenea, o recompensă în bani va fi acordată şi de Arhiepiscopia “Dunării de Jos”.

După cum v-am informat, în ziua de Bobotează programul se va derula la fel ca şi în anii trecuţi: începând cu ora 8.00, se oficiază  Sfânta Liturghie, la Catedrala “Naşterea Domnului” din Bariera Călăraşilor, de către Înalt Prea Sfinţia Sa dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. La 10.30 începe procesiunea de la catedrală către faleza Dunării, pe Calea Călăraşilor. De la 11.00, este programată Slujba de Sfinţire a Apei Celei Mari, oficiată de ÎPS Casian Crăciun, împreună cu un sobor de preoţi. În jurul orei 11.30, are loc momentul aruncării şi prinderii crucii în Dunăre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro