Mergi la conţinutul principal

Mai multi interlopi decit judecatori

Pentru a doua oara de la declansarea proceselor, membrii gruparilor rivale conduse de fratii Costica si Ghita Buricea si de Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", au stat fata-n fata la Palatul de Justitie, dindu-le batai de cap zecilor de jandarmi care, timp de mai multe ore, au impinzit zona, ca sa-i tina in friu pe "interlopi". Intrucit, la unul din termenele de judecata, confruntarea dintre gastile din Varsatura si cele din Radu Negru era cit pe ce sa se tranforme intr-o "baie de singe", fortele de ordine au fost cu ochii-n patru, in zona facindu-si simtita prezenta inclusiv "mascatii" din cadrul Detasamentului Mobil al IJJ Braila, inarmati pina-n dinti, cu o mina pe bastonul de cauciuc si cu cealalta pe pistolul mitraliera. "In functie de situatia de la fata locului, efectivele de jandarmi puteau fi suplimentate", ne-a declarat sg. mj. Sorin Neftode, din cadrul Jandameriei Braila.

Inculpatii se considera in continuare nevinovati

Pentru prima oara de la declansarea cercetarilor judecatoresti, toate cele trei cauze penale ce-i au ca protagonisti pe "interlopii" din Radu Negru si Varsatura, au avut termen in aceeasi zi, zeci de indivizi din ambele tabere impinzind holurile Palatului de Justitie, precum si zona din imediata apropiere a institutiei. In procesul de ultraj al lui Costica Buricea, judecatorul a continuat audierea martorilor, acordind un nou termen de judecata, in timp ce, in dosarul lui Radu Bogateanu si al lui Adi Balan, s-a pus problema audierii unui martor sub acoperire, propus de Parchet. Intrucit, la Braila, nu exista conditiile necesare unui astfel de demers, presedintele completului de judecata a fost nevoit sa amine judecarea cauzei. Inculpatii se considera, in continuare, nevinovati. In plus, ei au solicitat instantei, in aparare, audierea unor martori. Asa stind lucrurile, cercetarile judecatoresti continua. Cit priveste dosarul gruparii din Varsatura, in care "Romica Catali" si alti noua apropiati sint acuzati de distrugere si tulburarea linistii publice, judecatorul a acordat, de asemenea, un nou termen, pentru continuarea cercetarii judecatoresti. Nici nu e de mirare, de vreme ce, pe parcursul urmaririi penale, numai in acest dosar au fost audiati aproape 50 de martori. Toti acestia trebuie reaudiati, partile implicate prezentind, fiecare in parte, probe noi.
Reamintim ca liderul gruparii din Radu Negru, Costica Buricea, a fost trimis in judecata la jumatatea lunii octombrie 2006, pentru ultraj la politist. Potrivit acuzarii, in ziua de 28 august 2006, Costica Buricea l-ar fi insultat si l-ar fi amenintat cu acte de violenta pe comisarul Ioan Stirbu, seful DPIR Braila, precum si pe agentul sef Gheorghe T., din cadrul Politiei Municipiului, cu ocazia unei descinderi in cartierul Radu Negru - Mogador. Rivalul lui Buricea, Radu Bogateanu, a fost si el trimis in judecata pentru ultraj la politist, alaturi de Adrian Balan, zis "Adi". Cei doi "au amenintat cu acte de violenta trei politisti aflati in exercitiul functiunii", la jumatatea lunii februarie 2006. In acest dosar, piesa de baza a acuzarii este un martor sub acoperire, care insista sa-si pastreze anonimatul, din motive lesne de inteles. "Romica" a tinut sa precizeze ca este victima unei inscenari si ca, la acea data, "nu i-a insultat, nu i-a amenintat si nu i-a agresat pe politisti". Bogateanu a mai fost trimis in judecata, impreuna cu alti noua apropiati, pentru tulburarea grava a ordinii publice si distrugere. Potrivit reprezentantilor acuzarii, in seara zilei de 4 octombrie 2006, "Romica" si ceilalti inculpati s-au inarmat cu bite si rangi si au distrus cu pietre geamurile apartamentului familiei Buricea, din Radu Negru. Totodata, ei au distrus si doua autoturisme de lux parcate in zona, ai caror prorietari se aflau in acel moment in locuinta lui Buricea.
Cit priveste masurile exceptionale luate de fortele de ordine la fiecare termen al proceselor in care sint inculpati "interlopii" din Varsatura si Radu Negru, sg. mj. Sorin Neftode, din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila, ne-a declarat ieri: "Palatul de Justitie este unul din obiectivele aflate in atentia noastra, motiv pentru care IJJ ii acorda o atentie deosebita. Urmarim sa contracaram orice incercare de tulburare a ordinii si linistii publice. Va putem informa ca astazi nu au fost semnalate incidente in zona si ca, la fel ca de fiecare data, colegii nostri si-au facut datoria".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu