Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multi bani pentru veteranii de razboi

Reprezentantii "Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi" (ANVR) - filiala Braila aduce la cunostinta veteranilor de razboi ca incepind din ianuarie 2008 vor primi mai multi bani. Astfel, potrivit Legii nr. 303/noiembrie 2007, persoanele decorate cu Medalia "Crucea Comemorativa" beneficiaza de o renta lunara echivalenta cu 50% din solda de grad a unui sublocotenent si nu de 25% cit era pina-n prezent.
Incepind cu 2008 se va sarbatori "Ziua Veteranilor de razboi" care se organizeaza anual pe data de 29 aprilie. "Tichetele de calatorie gratuite pot fi utilizate si de catre sotul/sotia sau alte persoane mandatate de titular sa le prezinte interesele, pe baza de procura autentificata, nefiind necesara prezenta titularului la efectuarea calatoriei. De asemenea, veteranii mai beneficiaza si de scutirea de plata impozitelor si taxelor locale, precum si de plata impozitului corespunzator pentru terenurile arabile in suprafata de 5 hectare. Aceste scutiri se aplica si vaduvelor de veterani de razboi, necasatorite. Din numarul de bilete gratuite pentru tratament primite de asociatiile de veterani de razboi, 10% vor fi repartizate vaduvelor de razboi si vaduvelor de veterani de razboi care nu s-au recasatorit", se precizeaza intr-un comunicat al ANVR - filiala Braila.
Veteranilor si vaduvelor de razboi li se asigura in mod gratuit locuri de inhumare. Slujbele religioase se asigura gratuit de catre capelani in garnizoanele militare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii