Mergi la conţinutul principal

Mai multe burse pentru elevii brăileni

* în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local Muncipal, Primăria a crescut numărul burselor ce vor fi acordate elevilor * vorbim de 3.654 de burse de performanţă, de studiu, de merit şi burse sociale * cuantumul acestora nu se modifică însă

 

 

Primăria a decis ca în anul 2020 să acorde burse pentru mai mulţi elevi brăileni. Este vorba despre bursele de performanţă, bursele de merit, cele de studiu şi bursele sociale, de care vor beneficia anul acesta 3.654 de elevi. Conform unui proiect de hotărâre adoptat în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local Municipal, în total, în anul 2020 vor fi acordate 3.654 de burse, 1.827 burse pentru semestrul II al acestui an şcolar şi 1.827 burse pentru semestrul I al anului şcolar 2020-2021. Numărul total al burselor ce vor fi acordate anul acesta a crescut semnificativ comparativ cu anul 2019, când s-au oferit circa 2.850.

Cu toate acestea, cuantumul burselor nu se modifică. Astfel, valoarea unei burse de performanţă rămâne la 60 lei/lună. Acestea sunt acordate elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiadele naţionale sau care s-au clasat pe unul din primele trei locuri la etapele naţionale ale concursurilor sportive sau cultural-artistice. Cuantumul unei burse de merit este tot de 50 de lei/lună şi este acordată elevilor care au obţinut în semestrul anterior cel puţin media generală 8,5 şi media 10 la purtare, precum şi elevilor care au urcat pe podium la etapele judeţene ale olimpiadelor, la concursurile naţionale şi alte concursuri şcolare.

Bursa de studiu are o valoare de 45 de lei/lună şi se acordă elevilor care provin din familii ce au un venit lunar pe membru de familie echivalent sau mai mic decât salariul minim pe economie şi care au media generală în semestrul anterior peste 7 şi media 10 la purtare. În final, bursele sociale au o valoare de 40/lei, iar beneficiarii sunt elevii brăileni proveniţi din categorii defavorizate, adică cei orfani, bolnavi sau care au o situaţie specială ce merită o atenţie deosebită.

Trebuie precizat că bursele şcolare ale elevilor se acordă în funcţie de bugetele pe care le au la dispoziţie autorităţile locale.

În anul 2020, Primăria Municipiului Brăila va acorda atât pentru semestrul II al acestui an şcolar, cât şi pentru semestrul I al anului şcolar 2020-2021, 141 de burse de performanţă, 1.236 burse de merit, 60 burse de studiu şi 390 de burse de ajutor social.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro