Mergi la conţinutul principal

Mai mulți beneficiari de carduri de energie la Brăila

• luna trecută, Oficiul Județean de Poștă Brăila a încasat peste 15.000 de carduri de energie pentru achitarea unor facturi de aproape 3.000.000 de lei • aceste ajutoare de la stat, distribuite prin intermediul Poștei Române, au început să fie folosite din data de 20 februarie și de atunci drumul la poștă a cam devenit obișnuință, cel puțin la Brăila, unde lună de lună beneficiarii își achită facturile la furnizorii de energie termică sau electrică • față de luna trecută, la Brăila a crescut și numărul beneficiarilor acestor carduri, cu câteva sute

 

Luna trecută, cardurile de energie i-au scutit pe brăileni de facturi de ordinul a 2,9 milioane de lei. Mai exact, 2.945.342 de lei, sume datorate fie la furnizorii de energie electrică, termică fie pentru achiziția altor surse sau materiale de încălzire, sprijin de care au beneficiat peste 15.000 de persoane. Și asta doar în luna aprilie, conform informațiilor puse la dispoziție, cotidianului ”Obiectiv”, de către directorul Oficiului Județean de Poștă (OJP) Brăila. Între timp, la Brăila, numărul beneficiarilor cardurilor de energie a mai crescut, ajungând la peste 41.200 de persoane, cu aproape 800 mai multe față de luna martie. ”La oficiile poștale din municipiul Brăila au fost încasate 8.142 de carduri, cu o valoare a sumelor decontate de 1.414.919 de lei, la oficiul Chiscani au fost 195 de bucăți, cu o valoare totală de 50.213 de lei, la oficiul Tichilești au fost 243 de bucăți, cu o valoare de 64.559 de lei, la oficiul Tufești s-au încasat 282 de bucăți, cu o valoare de 44.753 de lei, la oficiul Viziru s-au încasat 140 de bucăți cu 41.735 de lei. La subunități din cadrul oficiului zonal Făurei au fost 1.925 de bucăți, cu o valoare de 417.218 de lei, în subunități din partea Brăilei au fost încasate 2.817 de bucăți, cu o valoare de 559.491 de lei. De asemenea, am încasat la domiciliu, prin factorii poștali din municipiul Brăila 496 de bucăți, cu o valoare de 113.226 de lei, la oficiul Făurei 1 (urban) s-au încasat 170 de bucăți, cu 33.359 de lei, la oficiul Ianca s-au primit 310 bucăți, cu o valoare 65.783 și la Însurăței 397 de bucăți, cu 140.086 de lei”, a precizat, pentru ”Obiectiv”, directorul Oficiului Județean de Poștă Brăila, Camelia Ifrim. Și, la fel ca până acum, potrivit sursei citate, brăilenii folosesc cardurile de energie atât pentru plata facturilor de energie (total sau parțial), respectiv la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, cât și pentru achiziția de butelii, lemn de foc, păcură, peleți sau alte materiale de încălzire. În majoritatea cazurilor însă brăilenii au venit cu facturi de la Electrica, restul optând pentru plata facturilor la alți furnizori sau pentru achiziționarea altor surse/materiale de încălzire.

Reamintim că acest sprijin de căldură este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman și prin Programul Operațional Regional. Ajutorul are o valoare totală de 1.400 de lei, sumă care se împarte în două tranșe pe an, a câte 700 lei fiecare, sub formă unor carduri pe suport de hârtie. Atenție însă! Plățile pentru prima tranșă de 700 de lei se vor putea efectua până la finele lunii iunie, iar pentru a doua tranșă, intervalul pentru achitarea facturilor va fi septembrie - decembrie 2023. După această dată va expira și valabilitatea acestor carduri. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro