Mergi la conţinutul principal

Mai mulți bani de la Primărie pentru acoperișul Liceului «Panait Istrati»

* dacă în aprilie consilierii municipali au aprobat un proiect privind reabilitarea acoperișului a trei corpuri de clădire, parte din imobilul de pe Calea Galați nr. 346A (Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”), la cea mai recentă ședință au fost de acord cu alocarea unei sume mai mari * este vorba despre aproape 40.000 lei în plus față de ceea ce fusese prevăzut inițial, bani de la bugetul local * totodată, s-a mărit perioada de realizare de la o lună la 60 de zile

 

Probleme apărute la un proiect privind reabilitarea acoperișului unui imobil administrat de Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”. În luna aprilie, consilierii municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea acoperișului Corp C1, C2, C3 Calea Galați nr. 346A, proiect cu finanțare de la bugetul local. Ei bine, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM, aleșii au venit cu o modificare la respectiva hotărâre. Mai precis, s-a aprobat o modificare a indicatorilor tehnico-economici, astfel că acum discutăm despre o valoarea totală mai mare decât cea prevăzută inițial. De la 72.664,59 lei cu TVA, cât costa acest proiect, acum valoarea se ridică la 110.449,66 lei cu TVA, sumă care înseamnă și construcția plus montajul. De asemenea, consilierii au aprobat și o durată de realizare a investiției mai mare, de la 1 lună de zile cât era inițial, la 60 de zile. Devizul general a fost întocmit de către societatea Decastil SRL. Motivul pentru care s-a ajuns aici este explicat chiar de către conducerea Liceului ”Panait Istrati”, în cadrul unei adrese transmise Primăriei Municipiului Brăila, în luna iulie, prin care a solicitat aprobarea unui nou deviz general al indicatorilor tehnico-economici.

Astfel, din aprilie, la data aprobării respectivei hotărâri care a vizat acest proiect, din cauza precipitațiilor abundente și a vijeliilor, lucrarea nu a putut fi executată, explică directorul liceului. De asemenea, membrana bituminoasă s-a deteriorat pe o suprafață suplimentară de 282 mp, iar starea acoperișului se află într-un grad și mai avansat de deterioare, fiind necesare și alte lucrări, precum înlocuirea glafurilor din tablă. Sursa citată a adăugat că 12 bucăți de tablă au fost smulse în timpul furtunilor, scurgeri, totodată, a punctat că este nevoie și de scafe, care nu au fost cuprinse în Devizul General inițial.

”Executarea acestor noi lucrări de reabilitare a acoperișului necesită costuri suplimentare în sumă de 37.785,07 lei cu TVA, iar fără aprobarea noului deviz general, ne aflăm în imposibilitatea executării lucrării. Unitatea de învățământ, din bugetul pentru anul 2021, alocat conform costului standar per elev, suportă cheltuieli cu reparația acoperișului din Str. Mircea Mălăeru nr. 82 – Autodrom. Menționăm că în corpul de clădire C1 se desfășoară procesul electoral de votare, cu un număr de cinci secții de votare, iar în corpul de clădire C3 sunt depozite de manuale școlare date de Ministerul Educației către ISJ Brăila. Corpul C2 este un tunel de legătură dintre C1 și C3”, se precizează în adresa semnată de directorul prof. Gabriel Panait și administratorul financiar, economist Niculina Dobre.

Același document amintește faptul că imobilul din strada Calea Galați nr. 346A este cel în care a funcționat Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” și a fost preluat, în 2017, de Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii municipali.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro