Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai bine cresti un copil decit sa cresti o pensie

Ce ironie: un senator de Galati, cum e Paul Pacuraru, aflat in octombrie 2004 pe lista neagra a celor care militau pentru un Parlament Curat, va ramine in constiinta batrinilor din tara asta drept un mare salvator, omul care le-a marit pensiile. E adevarat, aceasta titulatura mai este revendicata de multi altii. Si ma gandesc acum la Tariceanu, Vosganian, Geoana, Voiculescu, deci cam toti cei care nu au fost in stare sa-l bata pe Basescu la referendum.
Bineinteles ca pensiile sint mici in Romania. Dar nici salariile nu sint mari cit Casa Scinteii. Evident ca exista o groaza de batrini necajiti, care mor la coada la medicamente compensate, care nu-si permit sa traiasca. Au dreptul si ei la o viata decenta, asa cum avem si noi, astia care pina la proba contrarie chiar muncim de ne ia dracu. Cu exceptia citorva miliardari, toata lumea din Romania are nevoie de cite ceva. Unii vor un ficat nou, altii o nevasta mai buna, majoritatea isi doresc sa traiasca mult, dar toti ne dorim bani. Pensionarii nu vor bani, ci pensii mai mari. Cu 45-50-110%. Iar Guvernul s-a executat pe loc. Pensiile se vor mari, indiferent cit de tare se va impotrivi Basescu. Nu va conta nici scandalul pe care l-am putea face noi, astia care alimentam bugetul de stat. Nimeni nu ne va baga in seama. La o adica, parlamentarii si-ar fi stricat vacanta de vara si s-ar fi reunit in sesiune extraordinara pentru a adopta legea privind cresterea pensiilor. Iata insa ca nu mai e cazul sa-si strice ei vacanta, pentru ca intre timp presedintele Basescu a promulgat legea care se refera la majorarea pensiilor.
Problema este insa ca senatori ca Pacuraru sau Geoana s-ar putea sa dispara din Parlament din 2008 incolo. Insi ca ei au dat aceasta lege fara sa se gindeasca daca poporul muncitor roman isi si poate permite sa suporte o asemenea majorare, iar noi vom ramine sa platim in locul lor. Caci sa nu va ginditi ca baieti ca Pacuraru, Geoana sau Tariceanu vor suferi in vreun fel daca de la anul, cei care ii vor inlocui vor majora impozitele, vor scumpi carnea sau vor ciopirti bugetul Educatiei. In loc sa plateasca pentru asta, ei vor avea sigur de cistigat, pentru ca batrinii patriei ii vor vota, desigur, cu ambele miini.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii