Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai aproape de cultura, mai departe de droguri!

Elevii de la Scoala nr. 9 Braila au avut o intilnire cu specialistii Centrului Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, care deruleaza proiectul de prevenire "Mai aproape de cultura, mai departe de droguri". Prin acest proiect, care a fost lansat in noiembrie 2007, in cadrul "Festivalului Sanselor Tale", se urmareste prevenirea consumului de droguri prin transmiterea de informatii cu privire la acest fenomen, dar si prin implicarea copiilor in activitati de petrecere a timpului liber. In cadrul proiectului, duminica, 27 ianuarie, elevii din cadrul institutiei vor fi merge la teatru si la muzeu, cele doua institutii manifestind un real interes pentru implicarea in activitatile de prevenire a consumului de droguri. Teatrul "Maria Filotii" va oferi gratuit vizionarea piesei "Moara cu noroc" pentru un grup de 20 de elevi de la Scoala nr. 9, dupa care, tot gratuit, copiii vor vizita Muzeul Brailei. Saptamina viitoare se vor organiza noi intilniri intre reprezentantii Centrului Antidrog si elevi, unde vor fi invitati sa participe si actori de la teatru.
"Copiii vor avea ocazia sa discute direct cu protagonistii piesei de teatru pe care au vizionat-o si sa inteleaga mai bine mesajul transmis. Scopul acestor intilniri este de a trezi interesul copiilor pentru cultura, de a-i apropia de arta si de a le insufla dragostea pentru teatru. Premisa de la care a pornit acest proiect a fost aceea ca este importanta implicarea familiei, a scolii, dar si a altor institutii care sa promoveze anumite valori, in formarea si modelarea personalitatii copiilor si adolescentilor", ne-a declarat coordonatorul Centrului Antidrog, psiholog Elena Nechifor.
Proiectul "Mai aproape de cultura, mai departe de droguri" are ca obiectiv o buna informare a elevilor, dar si educarea lor cu privire la efectele consumului de tutun, alcool si droguri. De asemenea, este importanta si constientizarea de catre adolescenti a riscurilor la care se expun daca fumeaza, consuma alcool sau alte substante tocmai in scopul responsabilizarii lor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii