Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai aproape de cultura, mai departe de droguri

Un grup de elevi de la Scoala nr. 9 a participat vineri la o dezbatere pe tema prevenirii consumului de alcool, tutun si droguri, in cadrul proiectului "Mai aproape de cultura, mai departe de droguri". Actiunea a fost organizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA), in cadrul "Festivalului Sanselor Tale", ce s-a desfasurat sub coordonarea Consiliului Judetean si a Fundatiei Lumina. La eveniment au participat, alaturi de elevi, profesori din incinta unitatii de invatamint, directorul scolii, Tincuta Burlacu, inspectorul scolar, Roxana Dediu, precum si vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu. Proiectul "Mai aproape de cultura, mai departe de droguri" a fost lansat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si este coordonat de specialistul pe educatie - invatamint din cadrul CPECA, Nicoleta Codrescu.
In cadrul intilnirii de vineri, elevii au primit informatii despre efectele nocive ale consumului de droguri licite sau ilicite, despre repercusiunile in plan fizic, psihic si social. De asemenea, cei prezenti la dezbatere au aflat de ce alcoolul si tutunul sint considerate droguri. Intrebati de ce unii adolescenti se apuca de baut si de fumat, desi stiu ca nu este bine pentru organism, elevii au spus ca principalele motive sint curiozitatea si anturajul, concluzia fiind ca trebuie sa aiba mare grija la prietenii pe care si-i aleg.
Actiunea a continuat cu vizionarea unui film realizat de Agentia Nationala Antidrog in care au fost prezentate experientele unor persoane consumatoare de alcool, tutun sau droguri, care au devenit dependente de aceste substante nocive, si modul in care acestea le-au distrus viata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii