Mergi la conţinutul principal

Magistratii si politistii invata sa apere drepturile minorilor

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului organizeaza, in perioada 24-26 aprilie 2007, in Lacu Sarat , seminarul cu tema "Drepturile copilului" destinat judecatorilor, procurorilor si politistilor braileni. Actiunea are ca scop consolidarea metodelor de interventie in ceea ce priveste protectia minorilor, dar si extinderea colaborarii institutionale in domeniu.
Pina la sfirsitul lunii vor mai fi organizate inca doua sesiuni de instruire pentru profesionistii care interactioneaza cu copiii in activitatea lor zilnica. Astfel, unul se va adresa cadrelor didactice si preotilor, iar cel de-al doilea personalului medical. "Atit seminarul pentru factorii de decizie organizat in cursul lunii februarie, cit si sesiunile pentru profesionisti fac parte din "Campania de educatie privind drepturile copilului", derulata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului cu finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul programului Phare 2003. Ambele componente ale campaniei, cea de formare si cea de comunicare, promoveaza noua abordare, centrata pe copil si pe familie, introdusa de Legea 272/2004. Mesajul central al campaniei este: parintii sint principalii responsabili pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor. Profesionistii, comunitatea locala, autoritatile locale si statul sint cei care trebuie sa sprijine parintii in indeplinirea acestei responsabilitati", a precizat Simona Cimpoae, director general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro