Mergi la conţinutul principal

Magazinele second-hand au marfa curata, dar prost etichetata

* din aceasta cauza, OJPC Braila a sanctionat 15 firme, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 580 milioane de lei vechi

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au verificat, in perioada 10-25 ianuarie, 14 operatori economici specializati in comercializarea de articole de imbracaminte si textile purtate sau uzate. S-a constatat ca toate firmele in cauza au documente care certifica faptul ca imbracamintea second-hand a fost supusa operatiunilor de curatare, dezinfectie si dezinsectie, efectuate de persoane juridice specializate in domeniu. De asemenea, toti operatorii economici controlati sorteaza lunar articolele, in functie de gradul de uzura, si detin evidenta lunara scrisa a intrarilor si iesirilor de marfa, potrivit prevederilor art. 5, alin. 3, din HG 163/2007. Nu toate aspectele din activitatea acestor firme au fost, insa, in regula. Abaterile depistate au constat in etichetarea necorespunzatoare a marfii. In unele cazuri, etichetele care insoteau marfa nu erau traduse in limba romana, in altele lipsea denumirea si adresa importatorului sau preturile produselor erau afisate intr-o forma ilizibila, cu caractere mici si greu de citit, incalcandu-se prevederile Legii nr 12/1990 actualizata. Pentru astfel de nereguli, ce par minore la prima vedere, s-au aplicat, conform legilor in vigoare, unui numar de 15 operatori economici, sase avertismente si noua amenzi, in valoare totala de 58.000 lei (580 milioane de lei vechi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro