Mergi la conţinutul principal

Mașinile polițiștilor parcate pe străzile din zona sediului IPJ îi exasperează pe riverani

* aceștia reclamă faptul că de multe ori nu își pot lăsa propriile autoturisme în dreptul locuinței * un brăilean domiciliat pe strada Golești se plânge că nu-și poate face aprovizionarea cu lemne de foc din pricina acestor mașini parcate inclusiv lângă indicatoarele cu ”Staționarea interzisă

 

În mijlocul zilei, pe mai multe străzi din Centrul Vechi al Brăilei, în zona sediului Poliției, locurile de parcare sunt extrem de greu de găsit, din pricina sutelor de mașini personale ale polițiștilor, care efectiv împânzesc toate împrejurimile. Situația nu este deloc pe placul proprietarilor de case din zonă, acestora fiindu-le uneori imposibil să își poată lăsa propriile autoturisme în dreptul locuințelor personale. Pe lângă faptul că, de dimineață până spre seară, cât ține programul de lucru al Inspectoratului de Poliție al Județului, nu au unde să parcheze, riveranii se plâng și de alte neajunsuri provocate de mașinile polițiștilor. Brăileanul O.T., de exemplu, reclamă faptul că efectiv i-a fost aproape imposibil să își facă aprovizionarea cu lemne de foc, pentru că în dreptul domiciliului său erau parcate mașini una lângă alta. Bărbatul spune că a trebuit să descarce lemnele în mijlocul străzii, motiv pentru care a fost pe punctul de a primi o amendă de la Poliția Locală. ”Mi-am luat lemne, pentru că noi ne încălzim cu sobele, iar când au venit să mi le descarce în poartă, descarcă-le dacă ai unde... Mașini una lângă alta parcate lângă trotuar, chiar și acolo unde este un indicator «Staționarea interzisă», deci teoretic n-ar avea ce să caute mașinile aici. Asta doar teoretic, fiindcă practic sunt parcate în permanență, chiar în dreptul indicatorului. Și, culmea, sunt mașinile personale ale unor polițiști, fiindcă sediul Poliției e la câteva sute de metri mai încolo. Le-am tot zis că nu-i normal să ne blocheze permanent accesul, când avem de descărcat ceva mai voluminos în dreptul locuinței. Mi-au răspuns că asta e, în altă parte nu găsesc locuri de parcare. Păi, dacă ei, ca polițiști, nu respectă indicatoarele rutiere, la ceilalți cetățeni ce pretenții să mai ai!? Mai mult, unii parchează câteodată chiar și pe trotuar, până în peretele casei, de nici nu mai ai pe unde să treci. Cu tupeu, că doar sunt șmecheri în uniforma statului... Culmea, când am descărcat lemnele în stradă, pentru că efectiv nu am avut altă posibilitate, era cât pe ce să-mi iau amendă de la Poliția Locală, care pe cei parcați sub indicatorul cu Parcarea Interzisă se făcea că nu-i vede...”, ne-a spus brăileanul domiciliat pe strada Golești, în apropierea sediului IPJ.  

Problema numărului mare de mașini din zona sediului Poliției nu este nouă. Situația este valabilă pe străzi precum Golești, Ana Aslan, Campiniu, Petru Maior sau Frumoasei. Cele mai mari probleme sunt, însă, chiar lângă sediul IPJ, pe strada Ana Aslan, unde inclusiv trotuarele sunt blocate complet, pe toată durata zilei. Departe de a se rezolva, situația se agravează de la an la an, numărul mașinilor fiind în continuă creștere. Singura parcare existentă în zonă, cea de la intersecția străzii Mihail Sebastian cu strada Mihai Eminescu nu poate face față nici pe departe afluxului de autoturisme cu care vin polițiștii la serviciu. Transformarea acesteia într-o parcare supraetajată nu intră, însă, cel puțin deocamdată, în planurile autorităților locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro