Mergi la conţinutul principal

Maşini care ocupau abuziv domeniul public, ridicate de Poliţia Locală

* de la începutul anului, au fost identificate 64 de maşini abandonate * proprietarii au fost somaţi să elibereze zona şi cei mai mulţi s-au conformat * au fost, însă, şi situaţii când rablele au fost ridicate, la dispoziţia Poliţiei Locale, de serviciul specializat din cadrul “Braicar”

 

 

De la începutul anului în curs, domeniul public brăilean a fost eliberat de zeci de maşini abandonate, după ce poliţiştii locali i-au identificat pe proprietari şi le-au trimis somaţii. Aceştia aveau posibilitatea fie să le mute pe spaţii private, fie să le vândă la fier vechi. Cei mai mulţi dintre cei în cauză s-au conformat, însă au fost şi situaţii când autorităţile au trebuit să ridice anumite maşini, apelând la serviciul specializat din cadrul societăţii “Braicar” SA. Astfel, miercuri, 4 martie, au fost preluate două astfel de rable şi duse la depoul din Radu Negru, de unde vor putea fi preluate de proprietari, după plata taxelor aferente. În caz contrar, vor rămâne în custodia municipalităţii.

Astfel, Poliţia Locală Brăila informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, poliţiştii locali din cadrul Biroului Circulaţie pe Drumurile Publice au identificat 64 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În urma demersurilor acestora, cei mai mulţi proprietari s-au conformat somaţiilor şi şi-au ridicat autoturismele de pe domeniul public. “În acest moment, cinci autoturisme se află în termenul de 10 zile conf. Art. 2 din Legea 421/2002 pentru eliberarea terenurilor ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În două cazuri, acolo unde proprietarii nu s-au conformat somaţiilor, autovehiculele vor fi ridicate de pe domeniul public de către SC Braicar SA Brăila şi transportate la Depoul din cartierul Radu Negru al societăţii. În alte două cazuri, autoturismele au fost deja ridicate în cursul zilei de miercuri, 4 martie”, a precizat Poliţia Locală.

Instituţia ne-a mai informat că, în cursul anului 2019, poliţiştii locali au identificat 244 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În 211 dintre cazuri, proprietarii s-au conformat somaţiei aplicate de către poliţiştii locali şi au ridicat autovehiculele de pe domeniul public, eliberând trotuarele, parcările sau chiar părţile carosabile pe care le ocupau abuziv, restul autovehiculelor fiind îndepărtate de autorităţi, conform legislaţiei în vigoare, de pe domeniul public.

Poliţiştii locali vor continua acţiunea de identificare a autoturismelor abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Brăila”, se mai menţionează în comunicatul de presă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro