Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"M-am legat sufleteste de Braila"

Pentru conf. dr. Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii, Braila reprezinta o legatura de suflet, un loc in care a investit atit material, cit si spiritual, cum putini dintre politicienii care ne-au reprezentat sau care ne reprezinta au reusit sa transpuna in fapte promisiunile electorale.
Recent, in satul Plopu s-au finalizat lucrarile de renovare a scolii care, prin investitiile facute de conf. dr. Daniela Bartos a devenit o unitate de invatamint ultramoderna, dotata cu apa, grup sanitar, sistem central de incalzire, capatind o cu totul alta infatisare.
Despre implicarea in acest proiect, fostul ministru al Sanatatii ne-a declarat cu modestie, ca a pus foarte mult suflet. "Scoala pe care am ctitorit-o la Plopu e gata. Am investit sufleteste foarte mult si am gasit o fundatie elvetiana care a platit foarte mult, cit si un partener roman. N-am socotit niciodata cit am investit pentru Braila, important este ce voi face mai departe".
In acest an, conf. dr. Daniela Bartos deruleaza un proiect similar cu aceeasi fundatie elvetiana in Ardeal, intr-o localitate din judetul Bistrita-Nasaud, iar pentru anul viitor intentioneaza sa indrepte din nou atentia investitorilor catre Braila, pentru o scoala moderna la Oprisenesti.
Daca, in perioada in care se afla la cirma Ministerului Sanatatii conf. dr. Daniela Bartos a directionat catre unitatile spitalicesti din Braila aparatura performanta, de ultima generatie, dupa cum ne-a declarat, in prezent ii este foarte greu sa mai faca ceva in acest sens pentru spitalele brailene.
"Acum sint doar colega cu medicii si tot ce fac reusesc doar prin efortul meu si din dorinta de a ajuta in continuare brailenii, pentru ca, in 8 ani de zile, m-am legat sufleteste de Braila", sustine fostul deputat de Braila.
In ceea ce priveste reforma in Sanatate, sursa citata apreciaza ca, in momentul acesta, este lipsa de coordonare, nimeni nu stie ce urmeaza, nimeni nu stie ce are de facut.
"E destul de greu sa dai la o parte niste sefi de sectii care si-au dat un examen, care au cistigat un post, pentru ca orice litigiu de munca, este cistigat de cel care este inlocuit fara motiv si nu cred ca poti sa pui in frunte un om care nu are nici un fel de autoritate profesionala, numai de dragul de a numi pe altcineva. Referitor la zvonurile privind anumite scindari la virf in unitatile spitalicesti din Braila, nu am, deocamdata, nici un semnal in acest sens. Stiu problema de la Braila, vor exista presiuni politice, dar, deocamdata, nu exista motivarea materiala si, un om care a facut anumite lucrari, nu poate fi schimbat de dragul schimbarii".
Despre criza artificial creata in unele farmacii din tara, fostul ministru al Sanatatii ne-a spus ca problemele reprezinta un conflict perpetuu si, atunci cind bolnavii nu-si pot lua medicamentele necesare, incepe conflictul.
"Reglementarea ca sa se dea medicamente numai pe reteta era veche, nu este o noutate, doar ca nu o respecta nimeni. Dar, in fiecare tara, exista un numar de medicamente care se dau liber, fara reteta (OTC - nr.) si aceea este lista care trebuie sa se stie de catre populatie. Atita timp cit ai depasit anumite limite si ceri totul pe reteta, din acel moment incepe si scandalul si haosul in farmacii", a concluzionat conf.dr. Daniela Bartos.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii