Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lyon s-a incalzit in meciul cu Steaua

Un stadion arhiplin si o atmosfera autentica de Liga Campionilor.
Cu toate ca privirile erau atintite asupra "actorilor" gazda, atentia specialistilor a fost indreptata pe perioada incalzirii jucatorilor spre trupa lui Gerard Houlllier. Pentru antrenorii si oficialii cluburilor prezente marti seara pe Ghencea, antrenamentul francezilor a fost o adevarata lectie, una de inalta tinuta, asa cum de altfel avea sa fie si jocul lor pe intreaga durata a partidei.
Pentru micul grup de braileni, din care s-au detasat Huseiyn Tekinalp, cel care l-a promovat pe Banel Nicolita in fotbalul mare, Ionel Iuga, unul dintre fostii antrenori ai lui Jardel, si Marin Petrescu, atitudinea spectatorilor din startul partidei nu a fost una justificata. Nici nu incepuse meciul, si miile de spectatori i-au huiduit pe francezi. La finalul jocului insa, atitudinea suporterilor s-a schimbat cu 180 de grade. Publicul din Ghencea i-a aplaudat pe elevii lui Houllier, o atitudine civilizata, una in spiritul fair-play-ului. Toti au vazut ca inca nu ne putem permite sa accedem la "masa bogatilor".

Lyon, "un ucigas" profesionist

In uralele spectatorilor, Steaua, care a avut lovitura de incepere nu a profitat de lovitura libera, specialistul Bostina trimitind mingea in inaltul cerului dintr-o pozitie foarte buna.
Lasind impresia generala ca au evoluat cu trac, stelistii nu au inteles nimic din avertismentele francezilor. Oaspetii au ripostat prima data prin Juninho, a doua oara prin Toulalan dupa o actiune personala pe partea stinga, dar de fiecare data Carlos a fost la post, astfel ca prima parte a meciului se indrepta spre un rezultat cit de cit favorabil pentru gazde, mai ales ca in aceasta repriza, elevii lui Olaroiu nu au sutat deloc pe spatiul portii adverse.
Lyon a avut in acest meci aceeasi atitudine ca a unui ucigas profesionist. Si-a pregatit arma, a tras de proba si apoi a profitat de gafa monumentala a portughezului, a marcat prin Fred si astfel a inceput drumul spre victorie.
Olaroiu a facut citeva mutari, dar jocul stelistilor a fost in continuare la fel de steril. Principala preocupare a jucatorilor lui Oli a fost aceea de a scapa repede de minge.
Profesionistii de la Lyon nu puteau sa nu profite de tracul, nejustificat de altfel, al Stelei, si au mai lovit de doua ori in partea secunda prin Tiago si rezerva Benzema.
Dupa a treia lor reusita, francezii au fost aplaudati minute in sir. De acelasi tratament s-au bucurat insa si stelistii. Resemnati, spectatorii au parasit in liniste arena cu speranta ca favoritii vor invata din greseli si in urmatorul joc vor avea o evolutie ca la Kiev.

"S-a vazut diferenta de valoare", este de parere Marin Petrescu

Prezent pe stadionul Ghencea, Marin Petrescu, presedintele AJF Braila, a acceptat la finalul partidei sa traga citeva concluzii: "S-a vazut clar diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Chiar daca sintem romani, trebuie sa recunoastem valoarea scolii de fotbal franceze. Am intrat timorati, iar gafa lui Carlos le-a scazut moralul jucatorilor lui Olaroiu. Scaderea de forma a echipei Steaua s-a vazut si in campionat de altfel. Rezultatul mi se pare totusi cam exagerat, desi eu o vad pe Lyon ca principala candidata la cistigarea competitiei. Sper ca Steaua sa-si revina repede dupa acest soc si sa faca o figura frumoasa cu Real Madrid".

"Lyon nu a lasat nimic la voia intimplarii si nu putea scapa victoria din mina", a declarat, la finalul partidei, Ionel Iuga

Unul dintre brailenii care au mers la Bucuresti pentru a urmari la lucru pe Steaua si Lyon, campioanele Romaniei si Frantei, a fost tehnicianul CF Braila, Ionel Iuga. Antrenorul care l-a avut ca elev pe Banel Nicolita, a studiat in primul rind modul in care jucatorii francezi si-au facut incalzirea in vederea importantului duel cu Steaua.
"In primul rind, ca specialist, pot spune ca am vazut o echipa senzationala, pusa la punct din toate punctele de vedere, mental, tehnico-tactic, de altfel la toti factorii antrenamentului. Francezii nu au lasat nimic la voia intimplarii, au aratat ca un grup omogen. Fotbalul este un joc simplu, dar citeodata este complicat de jucatori si antrenori", a declarat Ionel Iuga.
Tehnicianul brailean a fost placut impresionat de travaliul jucatorilor oaspeti, dar mai ales de presingul lor asupra adversarilor. "Steaua a fost in imposibilitatea de a se combina la mijlocul terenului tocmai din cauza presingului ucigator al francezilor. A mai fost si gafa lui Carlos. Daca ar fi fost 0-0 la pauza, rezultatul ar fi fost poate altul desi Lyon, dupa cum a jucat in partea secunda, nu avea cum sa scape victoria din mina", a mai adaugat I. Iuga.

Banel Nicolita: "Lyon este o masina de fotbal, are jucatori foarte buni."

Mijlocasul echipei Steaua, Banel Nicolita, a declarat, marti seara, ca niciodata nu a jucat impotriva unei formatii atit de bune precum Olympique Lyon.
"S-a vazut ca au experienta mai mare in Liga Campionilor. Ne pare rau ca nu am putut obtine un rezultat bun. Cred ca am avut ghinion sa luam acel gol inainte de pauza, daca nu se intimpla asa poate altfel era jocul. Nu stiu daca asta este diferenta de valoare, poate am fi putut mai mult. Ne-am dorit foarte mult sa cistigam, dar dupa ce am primit si al doilea gol nu am mai avut putere sa revenim. Lyon este o masina de fotbal, are jucatori foarte buni. Sper sa prindem un loc calificant, vedem ce putem face si ce-o vrea si Dumnezeu", a spus Nicolita.
Banel Nicolita considera ca era normal ca publicul sa aplaude echipa Olympique Lyon. "Nu a avut nimeni emotii, mai ales ca debutasem la Kiev cu o victorie. Am dat insa acum de o echipa foarte, foarte buna. N-am jucat niciodata impotriva unei echipe asa bune. Faptul ca am reusit un singur sut pe poarta spune multe, nu ne-am creat multe ocazii de gol. Ma bucur ca spectatorii au fost alaturi de noi, le multumesc din suflet. Acum vom incerca sa cistigam cu Real", a subliniat Nicolita.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii