• suma este similară cu cea achitată de Primărie anul trecut, însă primarul Dragomir dă asigurări că instalaţiile din această iarnă vor fi mai multe şi mai frumoase • vor predomina motivele tradiţionale • deja a început montarea instalaţiilor, astfel încât sistemul să poată fi pornit pe 1 decembrie, odată cu deschiderea târgului de iarnă din faţa Palatului Administrativ • Primăria nu renunţă la târgul respectiv, chiar dacă nu a fost rezolvată problema căsuţelor din lemn în care ar trebui expuse mărfurile participanţilor • construirea acestor căsuţe a fost scoasă de câteva ori la licitaţie, însă fie nu au fost firme interesate, fie firmele participante s-au dovedit a fi neserioase • o ultimă licitaţie este în curs de organizare, iar Primăria încă mai speră că până pe 1 decembrie va avea cele 30 de căsuţe comandate
Firma “Luxten”, cu care Primăria Brăila are încheiat un contract multianual pentru asigurarea iluminatului de sărbători, a început deja să monteze instalaţiile luminoase. Pe câteva artere din municipiu, operaţiunea a fost deja finalizată, pe altele lucrările sunt în plină desfăşurare. “Conform contractului, montarea instalaţiilor trebuie începută de pe 1 noiembrie, astfel încât pe 1 decembrie să poată fi pornit iluminatul de sărbători. La fel ca anul trecut, festivitatea de pornire a instalaţiilor va fi făcută de Ziua Naţională, de pe platoul din faţa Palatului Administrativ, unde va fi amenajat şi târgul de iarnă”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir. Potrivit edilului-şef, doar 40% din modelele de anul trecut se vor regăsi pe străzile oraşului şi anul acesta. În rest, vor fi instalaţii diferite. Inclusiv pe Calea Călăraşilor vor fi altfel de instalaţii. Fără a oferi prea multe detalii, primarul Dragomir ne-a spus că în modelele de anul acesta se vor insera multe motive tradiţionale româneşti. În ceea ce priveşte bugetul alocat de Primărie pentru iluminatul de sărbători, acesta se va situa în jurul valorii de 400.000 lei. “Este un cost scăzut, unul dintre cele mai mici din ţară, raportat la numărul mare de instalaţii care se vor regăsi pe străzile Brăilei”, ne-a declarat primarul.
Referitor la târgul de iarnă, Dragomir dă asigurări că acesta va fi mai bogat decât cel de anul trecut, inclusiv prin prisma numărului mai mare de artişti ce vor susţine recitaluri în cadrul festivităţii de deschidere. Din păcate, este puţin probabil ca participanţii la târg să îşi poată expune mărfurile în căsuţe din lemn, aşa cum se întâmplă în alte oraşe din ţară şi cum şi-ar fi dorit Primăria să fie şi la Brăila. “S-a scos de trei ori la licitaţie contractul pentru construirea respectivelor căsuţe, însă nu s-a prezentat niciun ofertant. La ultima încercare, a venit o firmă din Iaşi, care după ce şi-a adjudecat contractul a anunţat că renunţă la lucrare. Firmei respective i-a fost oprită garanţia de 10% din valoarea contractului, dar problema tot nu a fost rezolvată. Vom mai organiza o licitaţie, iar dacă vom reuşi să batem palma cu o firmă serioasă mai sunt şanse, totuşi, ca până la 1 decembrie să avem cele 30 de căsuţe din lemn pe care intenţionăm să le folosim la toate târgurile şi festivalurile organizate la Brăila”, ne-a declarat Dragomir.
Pentru fiecare căsuţă de lemn, Primăria Brăila este dispusă să plătească 4.800 lei plus TVA. Dacă nu se va rezolva problema până pe 1 decembrie, comercianţii invitaţi la târgul de iarnă vor avea la dispoziţie tot corturi, la fel ca anul trecut.