Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lumea plina de semne si simboluri a Biancai Parlog, pe simezele Bibliotecii Judetene

Pe simezele din holul Bibliotecii Judetene au fost expuse aproape 30 de lucrari semnate de Bianca Parlog, eleva in clasa a V-a la Scoala din Movila Miresii. Lucrarile nu au fost realizate la cenaclul "Coloana H", unde este membra, ci acasa, ele fiind vazute pentru prima oara de indrumatorul sau, Hugo Maracineanu, cu ocazia organizarii expozitiei. Profesorul a fost surprins de calitatea lucrarilor si a spus ca ea se prezinta ca un creator de semne si simboluri, multe dintre ele inexplicabile, cu o nota personala speciala, care se lasa descifrate numai de cei care i-au cunoscut evolutia in timp. "Daca la inceput elementul forte era culoarea cu intensitatea si poezia ei inefabila, acum, devine din ce in ce mai puternica tusa, fie sub forma de linie, fie sub forma de pete care aglomereaza ori aeriseste zone intinse de lucrari. Are indrazneala sa porneasca pe suprafata mare pentru ca stapineste cu destula acribie capacitatea de a umple spatiul si de a compune. Daca va uitati cu atentie, se poate observa ca lucreaza cu mina stinga, de unde si aspectul ciudat pentru dreptaci. Nu se poate recunoaste un domeniu exact din care se inspira, dar putem vorbi de capacitatea unui copil de a face vizibila o lume interioara pe care o simte. Este foarte bine dotata pentru a-si exprima sentimentele cu ajutorul culorilor. Aceasta lume a ei se dezvolta continuu. Nu se poate recunoaste o lume obisnuita. Ea ne propune o lume compusa din simboluri, unele cunoscute, dar carora le schimba sensul. Exista si simboluri inventate, care ne pot trimite catre anumite sensuri daca stam sa meditam" a explicat profesorul Hugo Maracineanu.
Bianca Parlog expune pentru a doua oara la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati". Ea a mai avut expozitii la Casa de Cultura Braila, la Bucuresti la UNESCO, la Institutul Cultural Francez, la Casa Corpului Didactic, la ProTV. Ea a participat la aproape toate expozitiile cenaclului "Coloana H", al carei membru este de la numai 5 ani, din 1999.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii