Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lumea interlopa in doliu

O mare de oameni a fost, ieri, alaturi de familia lui "Costel Frizeru" - "mentorul" lumii interlope brailene - descriere pe care i-a facut-o chiar unul dintre nepotii sai, cu citeva ore inainte ca acesta sa fie condus pe ultimul drum. Cunoscut mai putin dupa numele sau real, Costache Golea a incetat din viata simbata, in urma unui accident vascular, la mai putin de doua luni dupa ce implinise 53 de ani. De-a lungul timpului, "Costel Frizeru" a reusit sa-si faca multi prieteni, dovada fiind multimea de oameni adunata in fata casei sale si zecile de coroane pe care nici nu mai avea cine sa le duca.
De dimineata, curtea casei sale a devenit neincapatoare de rude apropiate, prieteni, vecini si oameni care l-au cunoscut si au vrut sa-si ia ramas bun de la el. Ieri, pentru citeva zeci de minute, bulevardul Sulina, unde a locuit "Costel Frizeru", s-a dovedit a fi neincapator. Masini de zeci de mii de euro, modele care mai de care mai aratoase de "Mercedes"-uri si "BMW"-uri, venite din toate colturile tarii, au ocupat toata zona dintre B-dul Al.I.Cuza si strada Cetatii, circulatia pe acel tronson desfasurindu-se cu dificultate pina la plecarea cortegiului. Nu au lipsit de la funeraliile lui "Costel Frizeru" nici gruparile interlope brailene, in multimea de oameni putind fi vazuti Marian Comanescu, Spiru Buricea, zis "Haret", Stanel Corbu si Nicu Taranu. Chiar daca nu i-am zarit si in multime, Titel Cracanatu si familia Ghiuri l-au omagiat pe "Costel Frizeru", printre coroanele ce se aflau in fata casei aflindu-se si cele depuse de ei. Procesiunea a fost vegheata in permanenta de politisti, care au patrulat mai mult sub acoperire, asigurindu-se ca nu apar evenimente neplacute.
Dupa ce taraful a cintat citeva ore muzica de jale, in jurul orei 12.00 a sosit si preotul, care a tinut slujba crestineasca, pentru ca apoi cortegiul funerar sa plece spre Biserica "Sf. Maria", de pe B-dul Al.I.Cuza, pe acordurile melodiei "Casuta noastra", a lui Gica Petrescu. Trupul neinsufletit a fost purtat pe umeri pina la biserica, iar apoi a fost dus prin fata fostului Cinematograf "Popular", locul de intilnire cu amicii sai, unde cortegiul a stationat pret de citeva secunde si, in final, la cimitirul "Sf. Maria" de la podul Brailita, unde a fost inmormintat.

"Costel Frizeru" a avut 40 de fini

Accidentul vascular in urma caruia "Costel Frizeru" si-a pierdut viata nu a fost primul infarct pe care l-a avut. In 2001 a mai suferit o astfel de afectiune, in urma careia a fost la toate clinicile din Romania si la alte citeva in Europa, pentru investigatii medicale. Desi a respectat tratamentele, iar starea sanatatii sale din ultimii ani a fost buna, boala a recidivat, de data aceasta fiindu-i fatala.
Costache Golea a fost cunoscut drept "Costel Frizeru" datorita meseriei sale, pe care a practicat-o timp de 30 de ani, perioada in care a cistigat si numeroase premii la concursurile de gen. A avut 4 copii, 3 fete si un baiat, pe care a avut grija sa-i aseze la casele lor, inainte sa-si incheie socotelile cu viata. Pe 11 ianuarie a implinit 53 de ani, ultima aniversare serbindu-si-o cu Ionut Dolanescu si Mariana Ionescu Capitanescu. "A fost un om deosebit, care a lasat loc de buna ziua la toata lumea. Nu a avut dusmanie cu nimeni. A fost un om pasnic, la locul lui si oricine intra pe poarta lui, nu pleca neajutat sau nemultumit", asa vorbeste despre "Costel Frizeru" unul dintre cei 40 de fini pe care i-a avut. Erau multi, dar tinea legatura cu toti, fiind un om care respecta traditia intilnirilor cu finii si rudele, cu ocazia marilor sarbatori.
Rudele sale nu neaga faptul ca a avut legaturi cu lumea interlopa, dar ne-au precizat ca nu a fost niciodata implicat in vreun scandal al gastilor de cartier, el fiind mai mult un mentor pentru acestia: "A fost unul dintre cei mai mari ginditori ai lumii interlope. Era cunoscut in toata tara. La el venea toata lumea sa-i ceara sfaturi. De la el au invatat toti", a declarat un nepot de-al raposatului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii