Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lui Damian si Rotaru le prieste autosuspendarea

Ramin autosuspendati, pentru ca starea aceasta nu-i impiedica cu nimic; ba chiar au senzatia ca ceea ce fac este de bun simt, pentru ca nu au mai pus piciorul in institutiile de unde s-au autosuspendat, din urma cu 3 ani. Este cazul celor trei consilieri PSD, Doru Damian, Ion Rotaru si Doinita Ciocan, care se incapatineaza sa nu demisioneze din functiile de director la Directia Muncii, Casa Judeteana de Pensii si Agentia de Ocupare a Fortei de Munca, raminind agatati de aceste directii, avind ca argument principal faptul ca "le permite legea". De parca legea nu le-ar permite si sa demisioneze, daca tot este sa luam ca motive pentru faptele noastre ce ne permite legea...
L-am intrebat ieri pe Ion Rotaru cit are de gind sa mai stea in aceasta postura, care o fi legala, dar ca moralitate, este cel putin discutabila. "Cit imi permite legea, pe mandatul de consilier. Cu ce ma ajuta sa stau autosuspendat de ani de zile? Dar se poate pune intrebarea si invers: cu ce deranjeaza, daca sintem pe lege si nu incurcam pe nimeni?", a fost raspunsul acestuia.
Consilierul Doru Damian ne-a dat un raspuns similar: "In primul rind, cred ca ati avut ocazia sa constatati ca sintem niste oameni consecventi, si atunci cind spunem un lucru, chiar il facem. Atita timp cit indeplinim o functie de demnitate publica, asa cum este definita functia de consilier municipal, respectiv de consilier judetean, cei de la PD si de la PNL au avut posibilitatea legala sa joace cum vor domniile lor, nu i-am impiedicat cu absolut nimic, ba dimpotriva, am dovedit bun simt si niciodata nu am calcat in institutiile respective. Dar nici cu sabia desupra capului si la intimidare nu ne place sa actionam, cum a fost in 2005, si asta cred ca a fost elementul care ne-a determinat cel mai tare sa respectam legea. Noi n-am facut decit sa respectam legea si asta vom face si in continuare". Intrebat fiind daca spera sa se intoarca in mandatul urmator ca director in institutia de la care s-a autosuspendat, respectiv, Directia Muncii, Damian a spus: "Nu are nici o importanta ce sper eu sau nu sper eu, deocamdata nu fac decit sa respect niste prevederi legale, si este o decizie politica luata in comun. Este o optiune si asta, de a ma intoarce acolo".
La rindul sau, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a sarit in apararea colegilor sai de partid: "Sigur, noi am fost Gigi Contra atunci cind am hotarit cu totii cele trei autosuspendari, dar vreau sa ne dea dovada democratii acum ca sint de buna credinta si sa-si dea demisiile toti, din posturile pe care le detin in deconcetrate. Daca in cazul nostru, jumatate de an numai despre asta am discutat, ia sa-i vad eu pe ei cum reactioneaza si cum respecta propunerea pe care ne-au facut-o in 2005 noua, PSD-ului".
Amintim ca Doru Damian, Ion Rotaru si Doinita Ciocan s-au autosuspendat in luna mai 2004 din functiile de director la Directia Muncii, Casa Judeteana de Pensii si Agentia de Ocupare a Fortei de Munca si, dupa declaratiile pe care le-au dat pina acum, par a intentiona sa ramina asa, pina in vara lui 2008, cind vor avea loc noi alegeri locale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii