Mergi la conţinutul principal

Lucratorii portuari din Braila intra in greva

Muncitorii din porturile Braila, Constanta si Tulcea vor inceta lucrul luni, 15 octombrie, dupa ce, in urma discutiilor de miercuri, 10 octombrie, cu ministrul transporturilor, Ludovic Orban, nu au ajuns la o intelegere referitoare la reglementarea muncii in porturi si la eliminarea muncii ilegale.
Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare (FNSP), Petre Costel, a declarat ca dupa discutiile de miercuri seara de la Ministerul Transporturilor, sindicalistii au decis sa continue actiunile de protest, avind in vedere lipsa de interes a autoritatilor pentru eliminarea muncii la negru din porturi. "Luni, muncitorii vor inceta lucrul in cele trei porturi, iar daca autoritatile se arata in continuare dezinteresate, se poate ajunge la blocarea totala a activitatilor din porturi", a precizat Petre Costel.
La rindul sau liderul sindical al salariatilor din Portul Braila, Florin Custura, a explicat ca, in semn de solidaritate cu toti colegii din celelalte porturi, muncitorii braileni vor intrerupe pentru citeva ore lucrul la data stabilita de federatie.
Principala nemultumire a sindicalistilor este faptul ca Ministerul Transporturilor nu a tinut cont, la modificarea Ordonantei 22/1999, de propunerile facute de sindicate, referitoare la eliminarea muncii la negru din porturi. Sindicalistii au solicitat infiintarea unei agentii de forta de munca, unde oamenii sa fie specializati pentru munca in port si de unde operatorii sa-si poata gasi forta de munca atunci cind au nevoie, contra unei contributii.
De mentionat este ca la nivel national, aproximativ o treime dintre cei 6.000 de membri pe care FNSP ii are vor intrerupe lucrul.
Reamintim ca aproximativ 300 de lucratori portuari din Braila, Constanta, Galati si Tulcea au protestat, marti, in fata sediului Ministerului Transporturilor, nemultumiti de fenomenul generalizat al muncii la negru in porturi, care afecteaza activitatea muncitorilor cu contracte legale de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu