Mergi la conţinutul principal

Lucrarile de constructie a spitalelor regionale ar urma sa inceapa la sfirsitul anului

Lucrarile de constructie a opt spitale regionale ar urma sa inceapa la sfirsitul acestui an, iar operatiunile de reabilitare a spitalelor de urgenta, in primavara anului viitor, conform unui calendar aprobat in ultima sedinta a Guvernului.
Printre cele 20 de spitale de urgenta ce vor fi construite la nivel national se numara si cel de la Braila, care va fi situat in cartierul Lacul Dulce, in vecinatatea ANL-urilor; pentru aceasta unitate spitaliceasca, Autoritatea de Sanatate Publica a depus toata documentatia necesara la Ministerul Sanatatii la inceputul lunii trecute, urmind ca, din septembrie sa inceapa lucrarile. In cursul acestei saptamini, documentatia inaintata la Ministerul Sanatatii s-a intors la Braila, iar in aceste zile, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica si ai Consiliului Judetean analizeaza pe ultima suta de metri propunerile si studiile de fezabilitate. "Propunerile noastre s-au intors, iar acum dam referatul pentru aprobarea studiului de fezabilitate cu toate datele finale", ne-a spus dr. Lucica Scutaru.
Studiile de fezabilitate aferente proiectelor vor fi incheiate pina la 31 mai, urmind ca actele normative necesare sa fie aprobate de Guvern pina la sfirsitul lunii iunie.
"Urmeaza ca in perioada iulie- octombrie sa aiba loc o licitatie comuna pentru proiectare si constructie. In aceasta saptamina va fi publicat anuntul de intentie pentru acest tip de licitatie, iar daca toate lucrurile vor merge cum trebuie, in noiembrie-decembrie putem sa declansam lucrarile de constructie", a spus ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
In ceea ce priveste reabilitarea spitalelor, termenul de incepere a procedurilor prevazut in calendarul aprobat de Guvern este luna august 2007, urmind ca lucrarile sa inceapa in martie 2008.
Unitati medicale regionale vor fi construite la Iasi, Craiova, Timisoara, Cluj, Tirgu-Mures si municipiul Bucuresti (doua spitale), iar spitale de urgenta judetene vor fi construite la Alba-Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Brasov, Braila, Resita, Calarasi, Galati, Giurgiu, Deva, Turnu-Severin, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Suceava si Sibiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu