Mergi la conţinutul principal

Lucrătorii de penitenciar, la ceas aniversar

* zeci de brăileni, printre care mulți elevi, au fost prezenți la acțiunile organizate în fața Primăriei Brăila de reprezentanții Penitenciarului Brăila 

 

Ziua lucrătorilor din penitenciare, sărbătorită pe 29 iunie, a fost marcată prin acțiuni organizate de Penitenciarul Brăila, în fața Primăriei Brăila. Au fost prezenți zeci de brăileni, mulți dintre ei tineri, care au asistat cu interes la prezentarea tehnicii din dotarea instituției și activităților specifice. Au primit sfaturi cei care își doresc o carieră în domeniu.

Ieri, Penitenciarul Brăila a organizat pe Platoul Primăriei, o activitate de promovare a activităților desfășurate de lucrătorul de penitenciar. “Munca în domeniul penitenciar este dificilă, desfășurată într-un mediu complex, care reclamă concentrare și dedicație permanentă. Activitatea organizată a constat atât în prezentarea mijloacelor tehnice specifice sistemului penitenciar cât și promovarea activităților derulate zilnic de către personalul instituției, activități și programe în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, precum și rolul pe care îl are instituția pe plan social. Pe întreg parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se confruntă cu provocări, asumându-și riscuri deosebite în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare, supraveghere și intervenție, și pun în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate și a celorlalte măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Brăila.

Organizarea activității dedicate lucrătorului de penitenciare a fost posibilă datorită unei bune colaborării dintre reprezentanții penitenciarului și Primăria Municipiului Brăila. Directorul Penitenciarului Brăila, comisar șef Horia Huluba, le-a urat lucrătorilor din sistem multă putere de muncă și cât mai multe satisfacții în profesia pe care și-au ales-o :  “Astăzi este o zi importantă pentru dumneavoastră, la ceas aniversar, când sărbătorim, deopotrivă, Ziua lucrătorului de penitenciare și  prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru profesionalismul, dăruirea și, mai ales, pentru spiritul de echipă pe care le-ați demonstrat, cu prisosință, an de an. Fără reușitele profesionale ale fiecărui angajat, fără preocupările permanente de a ne depăși propriile limite, fără valori autentice, penitenciarul ar fi rămas ancorat într-o realitate neadaptată cerințelor evolutive europene și internaționale.Vă mulțumesc, dragi colegi,  La mulți ani!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro