Mergi la conţinutul principal

Lucrările de la Bulevardul Independenței avansează

* primarul Marian Dragomir a organizat, recent, o vizită pe șantierul de la Bulevardul Independenței, unde constructorul (Tancrad) a avut ocazia să ofere un raport privind stadiul lucrărilor la zi * potrivit acestuia, se lucrează pe etape și totul este în grafic * pe tronsonul dintre Calea Călărașilor și Strada Școlilor în viitorul apropiat vor începe probele privind șinele de tramvai * totodată, a fost delimitată zona unde se va realiza o fântână în formă de ambarcațiune

 

La Bulevardul Independenței lucrările se derulează conform graficului. Primarul Marian Dragomir a organizat zilele trecute o vizită pe șantiere, printre care și la cel de la Bulevardul Independenței, unde firma ”Tancrad” se afla pe poziții. După cum a explicat edilul-șef, proiectul investițional în valoare de 15,5 milioane euro decurge fără probleme. Cu ocazia vizitei în teren, reprezentanții constructorului au avut ocazia de a prezenta stadiul lucrărilor realizate până în prezent, dar și câteva dintre planurile pentru perioada imediat următoare. 

Potrivit lui Luchian Florea, reprezentantul ”Tancrad”, se lucrează etapizat. În momentul de față se intervine la reabilitarea căii de rulare pe ambele sensuri de mers. Se reabilitează trotuarele, zona carosabilă, se realizează o rețea subterană pentru cablurile care se află pe stâlpi, iar spațiile verzi sunt reamenajate.

”Lungimea tronsonului este de aproximativ 1.800 m. Iar pe toată această lungime se va reabilita calea de rulare. Vorbim despre ambele părți. Reabilitarea tuturor trotuarelor și a zonei carosabile. De asemenea, realizarea unei rețele multitubulare în care vor coborî toate rețelele de pe stâlpii actuali, în zona subterană. Se va reabilita inclusiv zona spațiului verde, zona parcului. Cu sisteme de irigat moderne și cu un covor de gazon. Acestea sunt principalele categorii de lucrări la această investiție. Inclusiv piste pentru biciclete”, a explicat Florea.

Acesta a precizat că prima intervenție realizată a fost aceea de a demola fosta cale de rulare, apoi s-a intervenit pentru execuția rețelei multitubulare. Potrivit sursei citate, în momentul de față calea de rulare a fost demontată în procent de 50% și cam la același nivel a fost executată și rețeaua multitubulară. Reprezentantul ”Tancrad” a anunțat că au început să fie montați și stâlpii noi pe Bulevard, iar în viitorul apropiat vor începe probele pentru amplasarea liniilor de tramvai.

”Au început lucrări la rețeaua de apă, aferente sistemelor de irigații. Și pozarea stâlpilor nou-montați pe amplasament. Pe primul tronson, cuprins între Calea Călărașilor și intersecția cu Strada Școlilor, am ajuns la partea superioară a liniei de tramvai, să spunem așa. Vom începe să pozăm șina începând cu săptămâna viitoare. Sudorii sunt programați de lunea cealaltă (n.r. - 21 februarie) și vom începe realizarea căii la fază finală. La acest moment am început inclusiv demontarea trotuarelor de pe primul tronson. Și vom da startul realizării infrastructurii pentru trotuare și carosabil. Avem planuri mari pentru acest an, să spunem așa. Încercăm să realizăm tot ce ține de partea de tramvai. Inclusiv partea de fir-contact, în limita posibilităților, până la finalul acestui an”, a mai explicat constructorul.

 

Se pregătește terenul și pentru fântâna ce va fi realizată pe Bulevard

La fața locului, primarul Marian Dragomir l-a rugat pe constructor să povestească mai multe și despre demersurile începute pentru realizarea fântânii de pe bulevard, construcție ce va avea forma unei ambarcațiuni.

”Pe această zonă marcată prin desfacerea trotuarului, după cum puteți observa, se va construi o barcă. Aceasta are o arhitectură deosebită, proiectată de colegii de la Iași. Va presupune o zonă cu bănci și un curs de apă din partea superioară în partea inferioară a acesteia și un catarg ce va ajunge până la 12 m. Simulează o barcă pe apă. Ea va fi realizată din granit. La acest moment am găsit o rețea în funcțiune a colegilor de la CUP «Dunărea» pe care o deviază pentru a putea realiza săpătura. Din punctul meu de vedere, fântâna va oferi cel mai mare impact vizual de pe Bulevard”, a declarat Florea.

Totodată, reprezentantul constructorului a punctat că și cealaltă parte a bulevardului, dincolo de Strada Școlilor spre Centrul Istoric, va avea parte de o construcție interesantă: un glob pământesc.

La rândul său, primarul Marian Dragomir a dorit să ofere câteva detalii despre felul în care va arăta spațiul verde al bulevardului. Edilul-șef a subliniat că toți trandafirii care se aflau în zonele unde s-a intervenit au fost mutați în pepiniera ”Seroplant” și vor fi replantați după terminarea lucrărilor.

”Avem aici mai multe specii de plante. În primul rând, am păstrat toți pomii care erau sănătoși, după cum vedeți. Sunt foarte mulți tei în special, pe acest bulevard, în partea exterioară a spațiului verde. Iar la interior, în decursul timpului, s-au plantat diverse specii de conifere, foarte mulți cireși japonezi și pruni ornamentali, care nu fac fructe și au frunză de culoare roșiatică. O să venim în completare cu alte specii, respectând totuși o chestiune unitară. Toți trandafirii care au fost pe acest bulevard vor rămâne și în continuare. Aș dori să conservăm și să păstrăm acele specii românești, autohtone și cu un anumit istoric, să spunem așa. Din zona fântânii, toți trandafirii au fost preluați de «Seroplant», puși în pepiniera proprie și vor fi replantați în alte zone, acolo unde constatăm că ei s-au mai rărit prin trecerea timpului. Nu va fi aruncat niciun trandafir! Absolut toți vor fi păstrați și replantați”, a afirmat Dragomir.

Întrebat ce se va întâmpla cu statuile care au fost realizate în urma mai multor ediții ale Simpozionului de Sculptură Monumentală ”Nicăpetre” (organizat de Consiliul Județean Brăila), care au fost amplasate pe Bulevardul Independenței, Dragomir a afirmat că acestea vor fi curățate și mutate provizoriu în Parcul Monument. Ulterior, statuile vor fi readuse pe bulevard, a dorit să adauge edilul-șef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro