Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luciana Boboc, motiv de razboi intre PD si CLM

Organizatia judeteana PD Braila continua batalia pentru eliminarea fostei democrate Luciana Boboc (foto) din Consiliul Local Municipal. Dupa ce, in doua sedinte succesive ale CLM, alesii locali au scos de pe ordinea de zi proiectul de hotarire initiat de democrata Mihaela Picu, privind constatarea incetarii de drept a mandatului consilierului Luciana Boboc, democratii incearca o alta cale. Mai exact, ei au de gind sa solicite Prefecturii sa intervina si sa oblige CLM sa ia in discutie proiectul respectiv. Alternativa este sa-l dea in judecata pe secretarul municipiului, Stoian Iorga, pentru abuz in serviciu, dar si pe consilierii municipali, fiecare in parte, pentru ca refuza sa ia in discutie proiectul amintit. De fapt, democratii reclama faptul ca demisia Lucianei Boboc din PD nu ar fi fost depusa in mod statutar si ca ea ar fi in continuare membru PD, desi in declaratia de apartenenta politica a trecut ca este consilier independent. Ca atare, ei sustin ca Luciana Boboc se afla intr-o situatie de nelegalitate si solicita incetarea mandatului sau de consilier. Pe de alta parte, consilierii municipali care nu fac parte din PD sint de parere ca democratii incearca o manevra de vendeta politica, ca nu este de competenta CLM sa se pronunte in aceasta chestiune si, ca atare, ei au scos de pe ordinea de zi, in doua rinduri, proiectul de hotarire respectiv. Opinia alesilori locali amintiti este sustinuta si de secretarul municipiului, care nu a dat viza de legalitate pentru proiect, pentru ca apreciaza ca nu este legal sa se pronunte CLM, asupra chestiunii reclamate de democrati.

"Ei refuza sa se pronunte pentru ca le este teama"

Viceprimarul PD Daniela Vasioiu sustine insa ca nu e vorba despre o ambitie, ci doar de a respecta legea: "Nu facem aceste demersuri nici din ambitie, nici sa ne razbunam pe nu stiu cine care a dezertat si nu ne putem noi obisnui cu gindul ca a parasit PD, ci incercam cu disperare sa intronam legalitatea in CLM. Legea spune clar: singurul care se poate pronunta asupra incetarii de drept a mandatului unui consilier este plenul CLM. Nu poate fi scos de pe ordinea de zi un asemenea proiect decit cu avizul initiatorului, lucru care nu s-a petrecut, sau daca nu exista raport facut de comisie sau de catre aparatul de specialitate. Proiectul de hotarire a fost dezbatut peste termenul de 30 de zile, deci raportul se considera a fi favorabil. Ei refuza sa se pronunte pentru ca le este teama. Nu am cerut decit sa se dezbata aceasta chestiune. Secretarul municipiului, care este implicat pina peste urechi in nerespectarea legalitatii, trebuia sa depuna un punct de vedere care, daca era altul decit al initiatorului, trebuia justificat legal. In aceste conditii, plenul CLM se pronunta, voteaza eventual impotriva, dar nu-l scoate de pe ordinea de zi, nu are voie, incalca legea".
Viceprimarul a explicat ca a discutat si cu prefectul judetului, Nicolae Mitroi, despre aceasta chestiune si l-a informat ca vor face o adresa catre Prefectura, pentru ca aceasta institutie trebuie sa vegheze asupra legalitatii: "Domnul prefect mi-a spus ca regreta ca nu s-a implicat pina acum, pentru ca nu a vrut sa se amestece intr-o chestiune pe care, la acel moment, o considera politica, dar acum realizeaza ca nu este politica, ci e vorba despre o incalcare grosolana a legii. Vom face aceasta adresa chiar luni si o vom depune la Prefectura, dar si la Ministerul Administratiei si Internelor. Daca Prefectura nu poate obliga CLM sa ia in discutie proiectul de hotarire, poate ataca in instanta, si daca n-o face Prefectura, o facem noi".
Viceprimarul a explicat ca, prin a da in judecata CLM, intelege a da in judecata, de fapt, fiecare consilier municipal care a votat in favoarea scoaterii proiectului de hotarire de pe ordinea de zi, in parte: "Da, pentru ca fiecare consilier raspunde, administrativ, civil sau penal, in functie de gravitatea situatiei si de votul exprimat in CLM".
La rindul sau, presedintele PD, Horia Vasioiu, a precizat ca democratii ii vor face secretarului CLM plingere penala, pentru abuz in serviciu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii