Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luati in serios anuntata inrautatire a vremii!

Data fiind prognozata inrautatire a vremii, care a inceput inca de ieri sa se faca simtita si in zona noastra, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila face citeva recomandari, pe care e bine sa le respecte toata lumea, pentru a fi evitate nenorocirile. Astfel, pompierii recomanda: verificarea sobelor si cosurilor de fum si, eventual, rapararea acestora, evitarea supraalimentarii cu combustibil, supravegherea pe timpul functionarii si stingerea focului pe timpul parasirii locuintei sau pe timpul noptii; supravegherea permanenta a aparatelor si instalatiilor electrice, evitarea suprasolicitarii acestora si a folosirii lor in stare defecta sau cu improvizatii; acolo unde exista batrini sau persoane cu handicap care locuiesc singure, sa fie vizitate cit mai des posibil de rude, vecini si cunoscuti, sa fie ajutate si supravegheate in realizarea diferitelor treburi casnice.
In cazul producerii de inzapeziri, ISU "Dunarea" recomanda: "Informati-va permanent asupra conditiilor atmosferice; fiti pregatiti pentru a rezista acasa, asigurindu-va rezerve de alimente, apa, combustibili, mijloace de incalzit si iluminat; aveti la indemina unelte pentru degajarea zapezii; evitati calatoriile, daca nu sint necesare; daca totusi trebuie sa plecati, luati-va imbracaminte groasa si calatoriti numai ziua, folosind soselele principale; daca plecati cu masina, asigurati-o cu lanturi de zapada, lopata, cablu de remorcare, benzina de rezerva, si spuneti cuiva unde plecati".
Comitetelor locale de urgenta li s-a impus luarea de masuri, printre care anuntarea cetatenilor, institutiilor si agentilor economici privind situatia prognozata de Administratia Nationala de Meteorologie; verificarea, curatarea si indepartarea depunerilor din santurile si rigolele de scurgere de pe raza unitatii administrativ-teritoriale; verificarea si pregatirea mijloacelor si materialelor specifice pentru interventia in astfel de situatii; asigurarea legaturii permanente cu Centrul Operational Judetean - tel. 981, 982, 611212, fax 619669.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii