Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A luat fiinta OUAI Gulianca

In urma cu doua zile, Centrul de informare din satul Gulianca, comuna Salcia Tudor, a gazduit prima adunare generala pentru constituirea Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) din localitate. La intilnire au participat reprezentanti ai Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), autoritati locale, fermieri din zona, dar si alti membri ai comunitatii. Cu acest prilej, a fost aleasa conducerea organizatiei, respectiv presedintele, Gicu Gheorghita, Consiliul de Administratie, format din 7 membri, si Comisia de cenzori. OUAI Gulianca numara 110 membri care detin si administreaza o suprafata de 390 ha. "Pentru ca anul acesta statul a acordat subventii importante pentru irigatii, pentru prima data si noi am apelat la serviciile ANIF. Am inteles cit de mult inseamna o udare, ce plus de productie poate sa aduca. De aceea am decis sa ne organiza in OUAI, pentru ca de acum inainte subventiile se vor acorda doar pentru organizatii. Ca persoane fizice nu am beneficia de ajutorul statului, asa ca nu ne-am permite sa udam. Vreau sa remarc sprijinul deosebit pe care l-am primit din partea Centrului de informare din localitate. Fara sa exagerez, fara logistica pe care ne-au pus-o ei la dispozitie (calculator, materiale informative, internet), nu cred ca am fi reusit", a subliniat in cuvintul sau, proaspatul presedinte al OUAI.
Centrul de informare Gulianca a fost inaugurat in aceasta primavara. El a fost amenajat si dotat printr-o finantare obtinuta in cadrul subproiectului "Noi pentru noi", parte a Programului GDC (Grant Scoala - Comunitate). Acest program urmareste intarirea relatiilor la nivelul comunitati si deschiderea scolii catre comunitate. La acest proiect, ziarul "Obiectiv" este partener.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii