Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luare de ostatici la o inchisoare din Iordania

Fortele de securitate iordaniene au preluat controlul asupra inchisorii Qafqafa, situata la nord de Amman, dupa ce mai multi detinuti au luat ostatici, joi, cel putin doi politisti, transmite AFP.
Revolta s-a soldat cu ranirea a 11 persoane, atit detinuti cit si politisti potrivit unei surse oficiale, iar unul dintre prizonieri a murit in timp ce era transportat la spital, a declarat un oficial guvernamental de rang inalt. "Un detinut a decedat in ambulanta care il transporta la spital", a afirmat sursa citata.
Oficialul nu a putut preciza motivele decesului, subliniind ca ancheta este "in curs de desfasurare".
Purtatorul de cuvint al Guvernului de la Amman, Nasser Jawdeh, a explicat ca "revolta s-a incheiat si fortele de ordine controleaza in totalitate inchisoarea de la Qafqafa".
Jawdeh a precizat ca joi dimineata, "serviciile competente efectuau o perchezitie de rutina pentru gasire unor produse interzise, printre care si cutite, in urma unor informatii privind prezenta unor astfel de obiecte asupra detinutilor". "Prizonierii au opus rezistenta, luptindu-se cu fortele de ordine", a declarat purtatorul de cuvint explicind ca politistii au descoperit, intr-adevar, arme albe asupra detinutilor.
O sursa din serviciile de securitate anuntase anterior ca mai multi detinuti au luat ostatici, joi, cel putin doi politisti in inchisoarea Qafqafa, unde sint detinuti militanti islamisti alaturi de infractori de drept comun.
Potrivit sursei citate, autoritatile il banuiesc de implicare pe detinutul Abdel Shehadeh Hamed al-Tahhawi, un islamist palestinian in virsta de 50 de ani, condamnat in 2005 la trei ani de inchisoare pentru tentativa de atentat asupra unor ofiteri din cadrul Serviciilor de Informatii.
Tahhawi a reusise sa contacteze pe telefonul mobil postul de televiziune al-Jazeera din Qatar, anuntind ca a luat ostatici "doi membri ai fortelor de securitate" ale caror nume au fost facute publice. Tahhawi a acuzat fortele de ordine de provocari, pentru a-si explica gestul.
Purtatorul de cuvint al Guvernului iordanian a afirmat la acea data ca incidentele au fost provocate de "transferarea a doi dintre prizonieri".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii