Mergi la conţinutul principal

Lotul olimpic la geografie

• la ediţia din acest an a olimpiadei naţionale s-au calificat şase elevi • toţi îşi doresc să facă o figură frumoasă şi să se întoarcă acasă cu premii

 

Lotul olimpic brăilean, care va participa la Olimpiada Naţională de Geografie, este gata. În urma etapei judeţeane, desfăşurată în februarie la Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu”, şase elevi au reuşit să se califice în etapa finală, care avea loc între 19-25 aprilie, la Oradea, judeţul Bihor.

Aşadar, cei care vor reprezenta Brăila la olimpiada naţională sunt:

Alexandru Gabriel Chivu, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Cîineanu. Alexandru va participa pentru a doua oară la această competiţie, ediţia trecută acesta câştigând o menţiune. Anul acesta vrea să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar în viitor să participe şi la olimpiadele internaţionale. Până acum, la geografie el a câştigat şi premii II la Concursul Naţional “Terra”.

Sorin Cosmin Dima, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Coman. Cosmin participă pentru prima dată la faza naţională a acestei competiţii de unde speră să se întoarcă acasă “cel puţin cu o menţiune”.

Ioana Sabina Susanu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Cîineanu. Sabina este la a doua participare, ediţia anterioară aceasta câştigând un premiu special. Tot anul trecut ea a participat şi la judeţeana de engleză unde a obţinut locul II.

Radu Pupezeanu, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Cîineanu. Radu se află şi el la a doua participare la naţională. Tânărul ne-a spus că va merge şi la olimpiada judeţeană de istorie, dar dacă se va califica va rămâne la geografie. Obiectivul său principal este să obţină un premiu şi să se califice la Balcaniada de Geografie.

Alexandru Constantin, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Gabriel Pascu. Alexandru a participat şi la naţionala de anul trecut unde a obţinut un premiu special. De asemenea, doi ani la rând (clasa a VI-a şi a VII-a) el a câştigat premiul I la Concursul Naţional “Terra”. “Îmi doresc un rezultat cât mai bun, vreau să le dovedesc tuturor că pot să depăşesc performanţa de anul trecut”.

Flavius Rotaru, clasa a VIII-a, “G. Coşbuc”, prof. Liviu Buzatu. Încă din clasa a V-a Flavius participă la această competiţie şi până acum a reuşit să ajungă de două ori la naţională. Pe lângă geografie, el a participat în anii trecuţi la olimpiadele judeţene de engleză şi franceză. 

Mult succes tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro