Mergi la conţinutul principal

Locuri de parcare acaparate ilegal

Problema parcarilor suscita un interes deosebit din partea brailenilor. Pe parcursul saptaminii trecute, cotidianul nostru a tratat pe larg acest subiect, iar pe adresa redactiei continua sa soseasca sesizari din partea cititorilor. "Poate stiti ca parcarile cu plata se aproba de Directia de Administrare si Gospodarire Locala doar cu conditia ca locatia respectiva sa nu fie pe trotuar, spatiu verde sau partea carosabila (logic!). Iata ca la Braila legea nu are nici o valoare. Pe Sos. Buzaului, in fata blocului A1B (blocul cu posta) s-au dat aprobari de parcare pe marginea strazii (banda1 de mers), pentru trei proprietari de masini. O avea vreo importanta ca unul dintre ei e directorul in functie al unei institutii publice. La solicitarea normala si legala pentru a primi loc de parcare, ceilalti locatari s-au lovit de refuzul DAGCL-ului de a le elibera autorizatii pe motiv ca acolo e parte carosabila", ne-a sesizat braileanul Nicolae F.
Conducerea DAGL neaga, insa, cu fermitate ca ar fi inchiriat locuri de parcare pe banda 1 de mers a unei artere rutiere importante a municipiului. "Vom verifica, sa vedem despre ce este vorba", ne-a spus directorul Dan Apostol. Ulterior, acesta a confirmat existenta celor trei spatii trasate si inscriptionate cu numarul unor autoturisme. "Acel trasaj s-a facut ilegal. Vor fi identificate numerele de inmatriculare inscrise pe asfalt, iar posesorii autoturismelor in cauza vor fi sanctionati contraventional", ne-a mai informat directorul DAGL, mentionind ca indiferent ce functie ar avea proprietarii de masini, nu li se fac asemenea concesii. "Daca e vorba de un director, nu inseamna ca-si poate inchiria loc de parcare in sosea. I se poate gasi un spatiu intr-o zona special amenajata pentru asa ceva, nu?", a conchis Apostol. Ciudat este faptul ca, pe linga trasajele de pe asfalt, exista si un panou de tabla care avertizeaza: "Parcare cu plata, accesul permis doar riveranilor".
Sanctiunea pentru individualizarea abuziva a unui loc de parcare se ridica la 80 lei (800.000 lei vechi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu